Les farmàcies de Tarragona tancaran el proper 25-O però garanteixen l'assistència al ciutadà
Adverteixen que si no cobren de la Generalitat es pot produir un desproveïment de fàrmacs degut a la greu situació econòmica que pateixen
  
El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) es va reunir dijous a la tarda i va decidir proposar als farmacèutics catalans un tancament per al 25 d’octubre. Aquesta mesura s’ha pres davant del nou retard en el pagament dels medicaments que avancen els farmacèutics i per exigir una data de cobrament a l’Administració.

Segons ha comunicat el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, aquesta mobilització té com a objectiu la “queixa, protesta i conscienciació de què el medicament és una eina important pels ciutadans i per això tant usuaris com farmacèutics estem fent molts esforços, invertint més que mai, per mantenir el servei”. També ha afegit que el sector “està patint una triple asfíxia: econòmica, des del començament de la crisi i com a resultat dels successius decrets la facturació ha caigut entre el 30% i el 40%; financera, pels elevats costos d’aquests endarreriments en els pagaments, i de treball, per la gran càrrega administrativa i burocràtica afegida després de l’aplicació de la taxa de l’euro per recepta i del copagament estatal”.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha fet la consulta als seus col·legiats titulars d'oficina de farmàcia obtenint una resposta majoritàriament a favor del tancament per aquest dia 25 d'octubre. El 85% de les farmàcies de la província de Tarragona consultades estan a favor de la mesura, concretament 218, davant d’un 15%, 39 farmàcies, que s’hi han mostrat en contra.

Com manifesta Anna Sánchez, presidenta del COFT, “conscients del problema econòmic general en el que estem immersos, amb aquesta mesura es vol reclamar a l’administració la consciència de que la salut de les persones és un bé i un dret públic que cal preservar”.

“La gran participació demostra la crítica situació en la que es troben les farmàcies i la preocupació per veure's abocats a un desproveïment de fàrmacs com a conseqüència dels endarreriments en el cobrament de la factura dels medicaments dispensats”, conclou Sánchez.

Les farmàcies catalanes asseguraran uns serveis mínims d’obertura per garantir l’assistència al ciutadà, d’acord amb el decret 321/1996. Pel que fa a les de l’àmbit competencial del COFT, es podran consultar a partir de dilluns dia 22 d’octubre al web del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona: www.coft.cat
Redacció TT - 19/10/2012 - 20:06h
carallots
20/10/2012
10:27
Per això, com que ens foten per tots els costats hem de votar-los. Al ciutadà li volen fer creure que és el culpable de tots els mals que patim.
endavant
20/10/2012
01:28
la inde inde ho arreglarà tot
no fotem
19/10/2012
20:48
i als soferts ciutdans ens les foten per tots els costats.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.