Segons la Generalitat 9 de cada 10 catalans estan satisfets amb el servei sanitari
  
Els resultats de l'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2011 mostren que la percepció de l'estat de salut de la població catalana és bona i un 80% dels enquestats considera que la seva salut és bona, molt bona o excel·lent.

Els indicadors també revelen els pes i la importància que tenen les malalties cròniques i les discapacitats en la societat actual, ja que prop del 35% dels ciutadans pateixen alguna malaltia crònica, més dones que homes. La majoria d'aquests trastorns estan relacionats amb l'aparell locomotor (mal d'esquena, artrosi, artritis i reumatisme) i el circulatori (hipertensió i varius).

Per altra banda, hi ha un ampli marge de millora pel que fa als estils de vida de la població. El sedentarisme se situa per sota del 20%, un dels nivells més baixos dels darrers anys, però el consum de tabac es manté en el 30%. Quant a l'excés de pes, sigui sobrepès o obesitat, afecta al 50% de la població, una xifra similar a la mitjana dels països europeus analitzats. Pel que fa als hàbits alimentaris, el 12% dels ciutadans segueixen les recomanacions, com la d'ingerir cinc racions de fruita i/o verdura al dia.

La pràctica de les activitats preventives està molt present i és rellevant l'elevada incorporació de la pràctica de la mamografia en les dones de 50 a 69 anys (91%). El Programa poblacional de detecció de càncer de mama a Catalunya ha comportat un increment en la pràctica periòdica de la mamografia i una reducció de les diferències per territori i classe social. Les dades també mostren que la satisfacció dels usuaris amb els serveis assistencials utilitzats és molt alta: Nou de cada 10 catalans que han utilitzat un servei sanitari durant l'any 2011 declaren que n'estan satisfets.
Redacció TT - 29/10/2012 - 18:20h
Quim
30/10/2012
22:05
Segons la actual generalitat pròximament tindrem més diners, pagarem menys impostos, serem més alts i saludables, no fumarem, ens anirem a dormir abans, menjarem i cagarem millor i ens tocarà la grossa a tots. I si no t'ho creus és que ets un idiota o un traïdor.

Ja, ja, ja...
Paco Joneslos
30/10/2012
15:04
Más encuestas, encuestillas, consultas y consultillas.

TUFO A PRECAMPAÑA DE MAS!!!!

Qué bien lo hacemos!!!
Pep
30/10/2012
08:40
"segons la Generalitat ...". Ja no cal seguir llegint.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.