Joan XXIII és el segon hospital català on cal esperar més temps per a una operació no urgent
  
Fotografia de Tottarragona (Albert Saludes)
Joan XXIII és, després de l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, l’hospital de Catalunya on el temps d’espera per a una operació no urgent és més alt. Concretament la mitjana d’espera de les operacions és de 7,07 mesos i afecta a 2.576 pacients, enfront el 4,93 de promig dels hospitals catalans.

Es dóna la circumstància que aquest temps d’espera és el doble del que registra l’altre hospital tarragoní, Santa Tecla.

Pel que fa a les operacions que requereixen més temps d’espera, segons podem consultar a la pàgina web de Catsalut, són les de pròtesis de genoll amb 8,39, les de cataractes 8,10 i les d’artroscòpia 8,06 mesos.

Aquestes dades les ha fet públiques recentment l’Institut Català de la Salut i es corresponen amb les darreres comptabilitzades el mes de juny de 2012.

Les operacions no urgents, segons el Departament de Salut, poden acumular una espera no superior de 6 mesos i en cas contrari haurien de ser derivades a altres hospitals.

Ja fa més d’un any que Salut va expressar la necessitat de realitzar les llistes d’espera amb criteris exclusivament mèdics i, en el cas de Tarragona, es va apuntar la necessitat de gestionar conjuntament les llistes d’espera dels hospitals de Joan XXIII i de Santa Tecla.
Redacció TT - 15/01/2013 - 01:24h
Pep
16/01/2013
13:02
Aquí sempre som els primers ... en males notícies
jo
15/01/2013
21:00
para solucionarlo el sr. fernández propone que le cambiemos el nombre por "Hospital Tarragona"... a no que este lleva el nombre de un Papa católico, este se puede quedar así... Bueno pues propone que... Tarragona Capital... pero eso si su partido apoyo los presupuestos de la Generalitat que han dejado en esta situación la sanidad de nuestra ciudad... pero Capital... que quede claro.
lOGICA
15/01/2013
16:00
A que intereres responde la situación?
Si cierran quirofános,despiden personal e imponen limitación a la actividad logicamente se genera lista de espera.Casualmente aparece Santa Tecla con menos tiempo de espera lo que vienen denunciando los trabajadores y sindicato de la CGT de Joan 23 desde hace tiempo. la descapitalización del hospital de referencia y publico a favor de los intereses de Adsera o sea ser la privatizacion de la sanidad publica catalana.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.