Servei d'Hemodinàmica de Joan XXIII: 24 hores x 365 dies
  
Aquest dimarts, organitzat conjuntament per la CGT, L’ASSEMBLEA 15-M, COBAS i amb el suport de la PLATAFORMA EN DEFENSA DELS DRETS PÚBLICS, es realitzarà una Jornada reivindicativa reclamant el servei d’ Hemodinàmica Cardíaca de l’Hospital Joan XXIII obert 24 hores al dia.

En temps de crisi, no és més efectiu tractar als malalts a Tarragona en lloc d’enviar-los a Barcelona? Per què a Barcelona hi ha 5 centres d’Hemodinàmica que funcionen les 24 hores i a Tarragona NO?

"El Gener de 2012 la CGT destapava un informe del SEM (2010) sobre el Servei d’ Hemodinàmica de Joan XXIII a Tarragona. Es va difondre l’informe als mitjans de comunicació i va tenir molta repercussió social, a la vegada que es posava en marxa una campanya per a reivindicar l’atenció adequada de tot tipus d’infart de miocardi amb elevació del segment (ST), en qual es necessita d’una angioplàstia primària (cateterisme cardíac). Es tracta d’un procediment que consisteix en desobstruir l’artèria del cor taponada, perquè pugui arribar la sang amb oxigen al múscul del cor. Per a poder salvar el teixit del múscul cardíac l’angioplàstia primària s’ha de realitzar abans de dues hores des de l’iniciï de d’infart.
La unitat d’ Hemodinàmica, estava oberta de dilluns a divendres de 8 hores a 17 hores i els festius i cap de setmana restava tancada, així com de les 17 hores a les 8 del matí també restava tancada

Tarragona és l’única província del seu nivell, és a dir amb més de 800.000 habitants, on no es pot realitzar un cateterisme cardíac les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. A les Terres de l’Ebre les persones que pateixen un infart de tipus amb elevació del ST, fora de l’horari, es troben a 200 quilòmetres per rebre el tractament adequat.

El dia 24 de gener la CGT fa un tancament de 24 hores a l’Hospital Joan XXIII, amb dos punts reivindicatius:

Servei d’ Hemodinàmica que funcioni les 24 hores i els 365 dies a l’any.

Recuperar i augmentar l’activitat quirúrgica per tal de reduir les llistes d’espera.

El dia 13 de Març la CGT, amb el suport del sindicat COBAS, de la Plataforma Ciutadana dels Drets Públics i el moviment 15M, realitza una jornada de lluita per reclamar que la unitat d’ Hemodinàmica estigui oberta durant tot el dia. A partir d’aquest dia s’inicien un seguit de protestes setmanals (els dimarts) a l’Hospital Joan XXIII i a la vegada es va engegar una recollida de signatures en forma de carta de protesta per ser adreçades posteriorment al Conseller de Salut.

Oferir aquest tractament a l’Hospital Joan XXIII no és més car que enviar els malalts a Barcelona, que en aquest cas s’ha de fer en helicòpter (que ha de portar dos pilots, un metge i una infermera) o bé en ambulància especialitzada. Per tan es qüestió d’organització i de voluntat política, ja que tenim la unitat i els professionals.

El dia 5 d’octubre el Departament de Salut de la Generalitat va fer un comunicat on anunciava que a partir del 15 d’octubre començaria a fer angioplàsties primàries 12 hores al dia durant els 7 dies de la setmana (és a dir, els 365 dies l’any), de 8 del matí a 20 hores de la tarda

AQUEST GUANY S’ ACONSEGUIA GRÀCIES A LA LLUITA QUE VA COMENÇAR LA CGT 10 MESOS ABANS, AMB EL RECOLZAMENT DELS CIUTADANS

Malgrat el guany, la CGT creu que l’ampliació de l’horari és insuficient i no garanteix totalment l’atenció els infarts amb elevació del segment (ST), ja que deixa la meitat d’hores de l’any, de 20 hores de la nit a les 8 del matí, sense atenció. Creiem que és un pedaç, per això vam seguir tot l’any recullin peticions".
Documentació addicional
Redacció TT - 27/01/2013 - 14:35h
por si acaso
27/01/2013
18:42
esta reivindicación la tendrian que apoyar todos los partidos.
canya
27/01/2013
16:27
si hi ha algun mort em parlarem.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.