El misteri de les cataractes tarragonines
  
Perquè les comarques de Tarragona són les que pateixen una major espera de temps per a una operació de cataractes?

Concretament a l’Hospital Joan XXIII l’espera és de més de vuit mesos, pràcticament el doble que la mitjana catalana.

Davant aquestes dades la Generalitat s’ha posat a investigar el cas.
Segons informa 3cat24 hi ha dues possibilitats. Que es diagnostiquen més casos d’aquesta malaltia o bé que el protocol dels oftalmòlegs és diferent.

El director territorial de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, ha apuntat que podria passar que els especialistes, en el moment de diagnosticar una cataracta, apuntin el pacient per a la intervenció. Mercadé tampoc descarta que hi pugui haver més casos de pacients amb aquesta malaltia: "Estem estudiant si hi ha més gent que té cataractes o si els criteris per entrar en llistes d'espera són diferents. Ho estem analitzant a través de l'Agència d'Informació i Avaluació de Qualitat, centralitzada a Barcelona i que ho investiga a tot Catalunya. Tenim uns indicadors que, d'alguna manera, fan que puguem discriminar això i saber quin és el motiu".

Segons Mercadé, els resultats d'aquest estudi es podrien saber abans de l'estiu. En funció del que determini l'Agència d'Informació i Avaluació de Qualitat, el govern no descarta ampliar la investigació o prendre altres mesures correctores.
Redacció TT - 01/02/2013 - 17:21h
ja ja ja
02/02/2013
21:10
Clavat!!
ara ho entenc
02/02/2013
15:23
la falta de visió dels nostres polítics.
Misterio...
02/02/2013
10:08
Los recortes impuestos a la actividad Quirúrgica en Joan 23 uno de los más castigados de Catalunya tienen consecuencias.
Tenía entendido que los criterios para ingresar la lista de espera y tiempo máximo de espera vienen definido por Salut. De no equivocarme en cataratas es de 6 a 8 meses, el preoperatorio no suele hacerse al ingresar en la lista, normalmente es días antes de la intervención, ya que tiene valor de 6 meses. Estoy hablando de lo establecido con anterioridad a los recortes de Boi Ruiz, con este señor han desaparecido criterios y control de listas de espera. Por ello resulta mínimamente sospechosa la intencionalidad de la investigación.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.