0 comentaris
20:25
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Acció Social promourà al Camp de Tarragona 488 noves places públiques de serveis socials especialitzats fins el 2012
El Tarragonès i el Baix Camp concentraran més de la meitat de la nova oferta
  
El Departament d’Acció Social i Ciutadania promourà fins el 2012 al Camp de Tarragona 488 noves places públiques per atendre la gent gran, les persones amb discapacitats, les persones amb malaltia mental, les persones amb problemes de drogodependència i les afectades pel VIH-Sida. Així consta a la programació territorial que s’ha presentat aquest matí i que comporta un increment del 10,6% de les places públiques adreçades a aquests col·lectius. Aquest creixement permetrà superar els nivells de cobertura fixats als estàndards europeus. Al conjunt del país el Departament promourà 10.761 noves places.

Per comarques, el Tarragonès i el Baix Camp concentraran més de la meitat de l’oferta, el 53%, amb 262 noves places bàsicament adreçades a la gent gran i a les persones amb discapacitat psíquica. La resta d’actuacions es faran a l’Alt Camp (64 places), el Priorat (34 places), la Conca de Barberà (32 places) i el Baix Penedès (28 places).

Per col·lectius, la programació territorial reforçarà l’atenció a les persones amb discapacitat psíquica i malaltia mental. Aquests col·lectius absorbiran gairebé dues terceres parts de les noves places a promoure. Concretament, els serveis per a persones amb discapacitat psíquica creixeran un 12,5% (176 places) i els recursos destinats a les persones amb malaltia mental es doblaran (116 noves places a promoure). A continuació se situen les persones amb discapacitat física (80 places, el 16,4%) i la gent gran (60 noves places residencials). Finalment, per atendre les persones amb problemes de drogodependència i les afectades pel VIH-Sida es promouran 28 places, respectivament.


La programació territorial és una eina bàsica per desenvolupar les polítiques del Govern en matèria de serveis socials. Té com a objectiu establir les prioritats del Departament i fixar la cobertura que ha d’assolir l’oferta de recursos de la xarxa pública dels serveis socials especialitzats en l’horitzó de l’any 2012.

Enguany, el Departament ha incorporat com a novetat l’utilització d’un programa informàtic per ajustar la programació a les necessitats necessitats que puguin sorgir en aquest període.

Els criteris generals que s’han seguit per elaborar la programació són:

La potenciació, sempre que sigui possible, del manteniment de les persones en el seu entorn
L’equitat territorial de l’oferta. Situant-la el més a prop possible al lloc de residència de les persones
L’increment de l’oferta i la millora de les cobertures públiques dels serveis, amb l’objectiu d’assolir la convergència amb les recomanacions internacionals i el compliment dels requeriments normatius vigents

Paral·lelament, el disseny de la programació s’ha fet tenint en compte el fort impuls que ha suposat l’entrada en vigor de la Llei de serveis socials i la Llei de la dependència. Aquestes normes tipifiquen per primera vegada els serveis socials com un dret subjectiu de la ciutadania, superant el seu caràcter discrecional en funció de la disponibilitat pressupostària. D’altra banda, la modificació de l’accés als serveis socials que elimina d’entrada el filtre de renda també comporta noves necessitats a les quals la programació territorial dóna resposta.

En la nova programació, a més, el Departament d’Acció Social i Ciutadania ha adaptat els serveis a l’usuari, superant la concepció actual de recursos predefinits i estàtics als quals la persona ha d’adaptar-se. Finalment, en la programació de les noves places s’ha adoptat com a criteri predominant la seva ordenació sobre la base de l’equilibri territorial més que no pas el simple creixement.

Tot plegat permet que la nova programació incrementi la cobertura de la xarxa pública i ho faci sobre la base d’una oferta de serveis equilibrada territorialment, garantint l'equitat en l'accés als serveis de totes les persones independentment del lloc on visquin. A més, l’oferta de noves places permetrà crear aproximadament uns 4.563 nous llocs de treball per cobrir-les.
Redacció TT - 26/02/2009 - 20:25h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.