El Teatre Tarragona acollirà el 14 de setembre la marató de sang
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona (passada edició realitzada al Teatre Metropol)
Fotografia: Mauri
De nou l’Ajuntament de Tarragona s’afegeix a la celebració de la Marató de Donació de Sang, convocada pel Banc de Sang i Teixits amb la complicitat d’un ampli sector del teixit social i associatiu de la ciutat. Enguany, la novena edició d’aquest esdeveniment es farà per primer cop al Teatre de Tarragona. El canvi de lloc permet superar les limitacions d’espai i oferir un gran desplegament de mitjans i persones.

“Tarragona és la ciutat més solidària, essent capdavantera de donacions en un dia, tant a Catalunya, com a l’estat espanyol i Europa. La Marató que començarà a les 9 del mati i acabarà a les 9 de la nit. Com ja es habitual, forma part del programa d'actes d'inici de les Festes de Santa Tecla.” Ha dit la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrin.

En aquesta edició es vol aconseguir nous donants del grup 0 negatiu, en sintonia amb la campanya que es fa a la resta del principat. Tant sols un 8% de la població té aquest grup universal vàlid per a qualsevol transfusió d’emergència. A la nostra ciutat es calcula que hi ha 6.960 persones que tenen el grup sanguini 0- i són potencials donants, però només 430 ho fan. Per això el Banc de Sang fa una crida a la població perquè que ajudin a localitzar aquestes persones les animin a donar la seva sang.

La Marato 2.0

Ja es pot reservar al web donarsang.gencat.cat. i així, evitar cues i facilitar l’organització de l’esdeveniment.
D’altra banda, per tal de compartir la necessitat de participar en la marató i explicar l’experiència, ja es poden enviar missatges via Twitter amb l’etiqueta #MSangTgn.
Al Facebook www.facebook.com/donarsang també s’ha creat un esdeveniment específic on es poublicaran les principals imatges i experiències de la Marató.

El Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública de la Generalitat que té com a missió garantir l’abastament i el bon ús de la sang i dels teixits a Catalunya. És el centre de referència en immunologia diagnòstica i de desenvolupament de teràpies avançades.
Redacció TT - 05/09/2013 - 14:50h
donant
05/09/2013
16:32
Tarragona sempre ha estat molt solidaria i enguany més.
miguel villalba
05/09/2013
16:25
Jo hi seré fent caricatures per la causa.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.