La CGT denuncia la caòtica situació del servei d'urgències de Joan XXIII
  
Fotografia de TotTarragona
La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII, vol denunciar la caòtica situació que es dóna al Servei d'Urgències del nostre Hospital.

"Responsabilitzem d’aquesta situació que patim, tant els usuaris com els treballadors, al Gerent Territorial, Julio Garcia Prieto i la Directora del centre, Dolça Cortasa, per ser els responsables de la gestió inadequada del pressupost, per cert any cada any més reduït, i la seva decisió ja habitual però no per això menys dolorosa, de tancar llits, actualment 108 .

El que provoca que hi hagi una mitja de 20 pacients a urgències esperant per poder ingressar en dependències habilitades per a estades curtes “que no compten amb el mínim de comoditat i intimitat que sí tindrien en qualsevol habitació d'una planta”. Cal recordar que en una superfície de 1000 m2, hi ha 3 banys per a ús exclusiu del pacients i cap d’ells disposa de dutxa.

D’altra banda cal assenyalar, la complexitat dels pacients i les llargues estades a urgències, arribant a ser-hi fins a quatre dies a la espera de llit.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques irresponsables els professionals d’aquest Servei d’urgències, estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’ augment considerable de les càrregues de treball, l’augment de la precarització laboral per la inseguretat de mantenir el seu lloc de treball, l’augment del disconfort i l’estrès per la dificultat per poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències.

Considerem que amb aquestes mesures s’està posant en risc la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients. Exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana, necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la nostra àrea d’influència, donat que són l’hospital de referència de la província de Tarragona".
Redacció TT - 02/10/2013 - 14:47h
paciente
02/10/2013
17:09
fuí ayer y me atendieron estupendamente.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.