Els farmacèutics de Tarragona adverteixen que no poden seguir finançant els medicaments
  
Ahir es va confirmar que les farmàcies catalanes no cobraran res a final de mes: ni els tres mesos de deute acumulat pels medicaments dispensats el novembre i desembre de 2012 i maig de 2013, inclosos al Pla ICO Proveïdors, ni la factura dels medicaments dispensats el mes de setembre.

En total són gairebé 46 milions d’euros a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre (416 milions d’euros a tot Catalunya) en medicaments que els farmacèutics han hagut d’avançar per garantir l’accés als tractaments.

Després d’anys d’irregularitats en els pagaments, els farmacèutics denuncien que l’Administració no pot continuar delegant la seva responsabilitat de garantir l’accés als tractaments en els professionals farmacèutics.

Els farmacèutics no poden continuar finançant els medicaments que l’Administració no paga.

Davant aquesta situació, els farmacèutics han anunciat que tornaran a prendre mesures per reclamar que es prioritzi l’accés als medicaments.

“És la nostra obligació en la defensa d’un dret que no és el nostre sinó el del conjunt de la població. En els propers dies convocarem reunions on els farmacèutics decidirem democràticament què fer, quines mesures podem prendre el menys lesives possibles per a l’usuari, que no en té cap culpa”, s’explica des del Consell de Col•legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), format pels quatre col•legis catalans.

Durant tot aquest temps les farmàcies han demostrat el seu compromís amb els ciutadans, responsabilitat i professionalitat, endeutant-se per poder avançar els medicaments als pacients i que aquests no haguessin de pagar el que l’Administració no està pagant.

Els representants dels farmacèutics catalans manifesten “ Estan jugant amb nosaltres ens consta que tenen els diners però no paguen els medicaments. Ens és igual qui ens hagi de pagar però en qualsevol cas, l’accés als medicaments i la salut dels ciutadans no es pot posar en joc per qüestions politiques”.
Redacció TT - 31/10/2013 - 15:17h
ep
02/11/2013
10:02
Sense medecines no durarem tants anys com diuen.
qui ho diria
31/10/2013
19:39
Com ha canviat això
Dr. SI
31/10/2013
16:55
Es una forma como cualquier otra de recordarnos desde Madrid, que mandan ellos.
Estos detalles demuestran que cada dia nos hace falta mas urgentemente la INDEPENDENCIA.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.