El PSC denuncia que el temps d'espera per operar-se quasi s'ha doblat a les comarques de Tarragona
  
“Les dades del mateix Departament parlen per sí mateixes i tiren per terra el balanç d’Alícia al país de les meravelles que ens intenta vendre el Govern de CiU i els socis d’ERC quan afirmen que retallen per tot arreu però que, de forma quasi màgica, es redueixen les llistes d’espera i s’augmenta l’activitat quirúrgica. Doncs bé, això no és així, l’activitat quirúrgica a la regió sanitària del "Camp de Tarragona" ha baixat, les llistes d’espera s’han incrementat un 25% i el temps d’espera per operar-se s’ha quasi doblat, passat dels 3.98 mesos per operar-se el desembre de 2010 a 6 mesos a juny de 2013. I això segons les mateixes dades de la Generalitat!”, així ho ha denunciat avui el grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines.

Segons resposta escrita a una pregunta del grup socialista, el Govern reconeix que l’activitat quirúrgica programada no garantida al "Camp de Tarragona" (és a dir, tota la que no afecta als 14 procediments considerats com a garantits) ha baixat un 5.4% entre el desembre de 2010 i el desembre de 2012 (en total s’han intervingut 742 persones menys). El més greu és que l’activitat quirúrgica d’urgències també s’ha reduït un 1.6% en aquest període. En conjunt, l’activitat quirúrgica a la demarcació en els dos primers anys de Govern de CiU baixa un 1,2% en relació a les darreres dades del Govern de progrés, el que suposa 548 intervencions menys, tan sols el repunt a l’alça de les operacions programades garantides eviten una caiguda de l’activitat encara major.

“Pitjor encara és la situació de les llistes d’espera. En els tres primers anys de “Governs dels millors” les llistes d’espera a la regió sanitària del "Camp de Tarragona" han augmentat un 25% passant de 4.824 persones en llista d’espera el desembre de 2010 a 6.036 persones a juny de 2013. El temps d’espera s’ha quasi doblat i ja és de sis mesos per poder operar-se, un temps d’espera encara superior a la mitjana del país que és de 5.45 mesos”, segons denuncia la diputada socialista Núria Segú.

“I ara on queda el balanç entusiasta del conseller Boi Ruiz i del Govern de CiU? Com és possible que hagin intentat enganyar la ciutadania venent aquest descens de l’activitat quirúrgica i l’augment del temps d’espera per poder operar-se com un “èxit”? Els tarragonins ens mereixem un Govern que no ens menteixi”, ha remarcat Segú.

Davant d’aquest escenari el PSC ha presentat una esmena a la totalitat de rebuig al pressupost del Departament de Salut que ha estat rebutjada per CiU i ERC (“un cop més ERC continua sent còmplice de les retallades de CiU oblidant-se del que els mateixos republicans defensaven durant els anys de Govern de progrés, sembla increïble!”).

El grup socialista ja anuncia que presentarà una moció reclamant un pla de xoc de temps màxims garantits i de reducció de les llistes d’espera tant a la regió sanitària del Camp de Tarragona com a la resta del país.
Redacció TT - 11/12/2013 - 14:53h
Raül
13/12/2013
16:02
Tot això o els més de sis-cents mil aturats de Catalunya, els sagnants drames socials, l'alarmant augment dels suïcidis, els descarats casos de corrupció, ... són minúcies comparades amb la importància de seguir treballant i posant diners en el gran objectiu redemptor del poble oprimit i massacrat per Espanya que no és un altre que el defensat pels "summes sacerdots" que governen Catalunya des de fa 35 anys "La Independència".
govern d'inútils que no saben governar
12/12/2013
16:00
Coi, què passa aquí, no diuen que hem de durar tants anys? Passa que volen justificar no pagar els pensionistes, ara que se'n moren més que persones neixen.
Alan
12/12/2013
10:04
"Jo el Tripartit va ser el periode de més inversió i millor en sanitat de l'historia de Catalunya."

Inversió inútil feta sense previsió, a crèdit, hipotecant...

Jo amb diners que no són meus també puc invertir... Això sí, després me'n vaig de senador per viure del cuento i dels diners que continuen no sent meus...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.