Fins a 9 hores d'espera a urgències de Joan XXIII
  
Fotografia d'arxiu de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII, vol denunciar que el col•lapse que es dóna al Servei d'Urgències d’aquest Hospital, no és conseqüència de l’arribada de la grip, que arriba periòdicament cada any i no hauria de sorprendre’ns i si de les retallades en el sistema sanitari públic.

"El que ha provocat, expica el sindicat, que dilluns, a la nit és patís una gran saturació al Servei d’Urgències amb una demora exagerada de pacients que esperaven per poder ser visitats i ingressats, alguns d’aquests pacients, es començaven a visitar després de 9 hores d’espera, la manca de previsió ha ocasionat que s’hagin tingut que baixar llits d’una planta d’hospitalització tancada i s’hagin ocupat els passadissos per poder atendre als pacients, donada la greu situació al voltant de la 01:00 de la matinada, s’han obert a corre cuita i sense la dotació de personal adient 6 llits que romanien tancats.

Arrosseguem ja fa temps, una saturació al servei d’urgències i un tancament continu de llits, fets que hem denunciat, en diverses ocasions a la Direcció de l’Hospital i als mitjans de comunicació.
Tanmateix hem detectat un retràs alhora d’obtenir una visita mèdica amb el metge de capçalera, fet que ve donat per la reducció de personal dels ambulatoris i el tancament els mateixos en horari nocturn, el que provoca que un nombre major de pacients acudeixi a visitar-se a l’Hospital.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques irresponsables els professionals d’aquest Servei d’urgències, estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’ augment considerable de les càrregues de treball degut a la complexitat dels pacients, l’augment del disconfort i l’estrès per la dificultat de poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències que no els permet "oferir una estada digna" al malalt i implica "la pèrdua de la intimitat i l'obligada “confidencialitat del pacient" .

S’estan vivint situacions de veritable sobrecàrrega, amb pacients als passadissos i sotmesos a eternes esperes, pel que creiem que cal destacar la feina del personal en aquestes condicions.

Exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la nostra àrea d’influència".
Redacció TT - 28/01/2014 - 11:11h
estel
30/01/2014
09:55
Estic d'acord en que la Sanitat no va be....pero tambe es cert, que la gent utilitza malament les urgencies!! Van alli, per un mal de peu,costipat,mal d'esquena... senyors hi ha un metge de capçalera que pot ajudar-los en aquets temes i aixi no colapsen les urgencies!!
usuaria pobre
29/01/2014
23:09
Me gustaría ver a la madre de Boi Ruiz en el pasillo de un hospital público, el padre de Mercadé / Adsera esperando una intervención de prótesis de cadera 3 años o el hijo de uno de nuestros gobernantes o de los justificadores de estas colas, con alucinaciones esperando una visita de un centro de salud mental.
Raül
28/01/2014
20:11
Que importen les interminables hores d'espera en urgències, les llargues cues en l'atur, les llargues llistes de corrupció, les llargues esperes per cobrar les ajudes a la dependència, les llargues cues en *caritas i en els menjadors socials, les llargues cues de desnonats, les llargues cues de joves morint-se de fàstic, la multitud d'empreses que segueixen tancant cada dia, les ... tot això són minúcies l'important i prioritari ara és parlar de la consulta per l'anomenat dret a decidir que ens aproparà a la terra promesa.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.