Joan XXIII incorpora una tècnica per trencar i extreure pedres dels ronyons
  
Fotografia de TotTarragona
El Servei d'Urologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona realitza una tècnica quirúrgica mínimament invasiva, anomenada nefrolitotomia percutània, per al tractament de les litiasis renals grans (càlculs en els ronyons) o que no s'han resolt amb la litotrícia extracorpòria (cirurgia tradicional).

La nefrolitotomia percutània és un procediment quirúrgic endoscòpic realitzat sota anestèsia general mitjançant el qual s'extreuen per via percutània les litiasis localitzades en el ronyó. A través d'una petita incisió d’un centímetre en la pell de la regió lumbar, s'introdueix un instrument que permet veure el càlcul dins del ronyó i trencar-lo en trossos, que després s'extreuen per aquest orifici. La fragmentació del càlcul es realitza amb energia làser o amb un aparell denominat litotritor pneumàtic.

Aquesta tècnica de cirurgia mínimament invasiva, davant la cirurgia tradicional oberta, evita una antiestètica cicatriu lumbar, produeix menor dany al ronyó, disminueix el risc de sagnat i la necessitat de transfusions, el pacient té menys dolor en el postoperatori, i per tant, ha d'estar menys dies a l'hospital recuperant-se i pot reprendre la seva activitat habitual abans.

L'esforç inversor en material endoscòpic i en modernes tecnologies com el làser d’Holmi, així com la contínua formació dels seus especialistes en les noves tècniques quirúrgiques, ha permès al Servei d'Urologia de l’Hospital Joan XXIII ser pioner des del 2013 en la província de Tarragona en aquesta tècnica que fins ara requeria el trasllat i l’ingrés del pacient en hospitals de Barcelona.
Redacció TT - 03/03/2014 - 14:46h
afectat
03/03/2014
16:10
Ara només cal veure quant haurem d'espera per a la operació.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.