0 comentaris
09:47
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Se celebra la primera reunió del Consell Rector del Govern Territorial de Salut del Baix Camp
El Consell Rector el formen representants del món local i representants de la Generalitat de Catalunya de forma paritària
  
la consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit la primera reunió del Consell Rector de Govern Territorial de Salut del Baix Camp a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp. A la reunió han assistit el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté, el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, el director territorial de Salut a Tarragona, Joaquim Pellejà, així com els membres del Consell Rector.

El Consell Rector està format per 8 alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, i 7 membres de la Generalitat de Catalunya, que està representada pels departaments de Salut i d’Acció Social i Ciutadania. La representativitat per a ambdues parts es paritària, en ponderació de vots.

La reunió que ha tingut lloc avui és fruit de la signatura per ambdues parts, d’una banda els representants del món local i d’altra la Generalitat de Catalunya, del Pacte de Salut al Baix Camp el passat 1 de març de 2006. El Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Baix Camp i els seus Estatus el 4 de desembre de 2007.

Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció gestió del sistema sanitari, creant un marc de col•laboració entre l’Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu els ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l’adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.

Amb la creació d’aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l’ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.


21 de març de 2009

ANNEX

1. Acord GOV/146/2007, de 4 de desembre, de constitució del Consorci Govern Territorial de Salut del Baix Camp i d’aprovació dels seus Estatuts (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, número 5032, de 19 de desembre de 2007).

Entitats que integren el Consorci:

En representació de la Generalitat de Catalunya
a) Departament de Salut
b) Servei Català de la Salut

En representació de les administracions locals
a) Ajuntament de l’Albiol
b) Ajuntament de l’Aleixar
c) Ajuntament d’Alforja
d) Ajuntament d’Almoster
e) Ajuntament de l’Argentera
f) Ajuntament de les Borges del Camp
g) Ajuntament de Botarell
h) Ajuntament de Cambrils
i) Ajuntament de Castellvell del Camp
j) Ajuntament de Colldejou
k) Ajuntament de Duesaigües
l) Ajuntament de la Febró
m) Ajuntament de Maspujols
n) Ajuntament de Montbrió del Camp
o) Ajuntament de Mont-roig del Camp
p) Ajuntament de Prades
q) Ajuntament de Pratdip
r) Ajuntament de Reus
s) Ajuntament de Riudecanyes
t) Ajuntament de Riudecols
u) Ajuntament de Riudoms
v) Ajuntament de la Selva del Camp
w) Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
x) Ajuntament de Vilanova d’Escornalbou
y) Ajuntament de Vilaplana
z) Ajuntament de Vinyols i els Arcs
aa) Consell Comarcal del Baix Camp

2. Pacte de representació local al Govern Territorial de Salut del Baix Camp, signat a Reus el mes de gener de 2009.

Aquest pacte va ser signat per les administracions locals que constitueixen el Govern Territorial de Salut a excepció de les poblacions de Poboleda i Capafonts, que s’adhereixen avui mateix; així com les poblacions, que malgrat pertanyen a la comarca del Priorat, s’adhereixen al Govern Territorial de Salut Baix Camp, i són Cornudella de Montsant, la Morera de Montsant, Poboleda, Ulldemolins.

El Pacte de representació local acorda els criteris de representació local i contempla en els seus acords, que els municipis siguin capçalera de les diferents Àrees Bàsiques de Salut el territori de referència del Consorci, es representaran a si mateixos i als municipis consorciats de l’àrea territorial de referència de la seva Àrea Bàsica. Per tant i seguint aquest criteri la representació en el si del Consell Rector del Consorci del Govern Territorials de Salut del Baix Camp, queda amb la següent representació:


Entitats locals representants
Municipis capçalera d’Àrea Bàsica de Salut Entitats locals representades
Municipis integrats al territori de l’Àrea Bàsica de Salut
Reus Castellvell del Camp
Les Borges del Camp L’Aleixar, Alforja, Arbolí, Maspujols, Riudecols, Vilaplana
Cambrils
Mont-roig del Camp Pratdip, Vilanova d’Escornalbou, Colldejou
Riudoms Montbrió del Camp, Vinyols i Els Arcs, Botarell, Riudecanyes, Duesaigües, L’Argentera
La Selva del Camp Almoster, Albiol
Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant
Cornudella Prades, La Febró, Capafonts, Ulldemolins, Poboleda, La Morera
Consell Comarcal del Baix Camp Els municipis consorciats que, en qualsevol moment dins el temps de vigència d’aquest Acord, optin per integrar-se en aquest àmbit de representació.
Redacció TT - 22/03/2009 - 09:47h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.