0 comentaris
16:58
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’ASSIR participa en el projecte de consulta telemàtica en el postpart becat per l’Institut Carlos III
200 dones del Camp de Tarragona formaran part d’aquesta investigació que ha de permetre també determinar l’existència de la depressió postpart
  
L’ASSIR (Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductora) o Atenció a la Dona, de Tarragona forma part del projecte de consulta per videoconferència que es va iniciar a Catalunya el passat mes de desembre i en el que hi participen un total de 25 llevadores procedents dels equips ASSIR de Girona, Sabadell, Granollers, Badalona, Barcelona, Cornellà, Garraf i Tarragona.

El projecte, dirigit per la Unitat Docent de llevadores de la Universitat de Barcelona, i que ha estat becat per l’Institut de Salut Carlos III del Ministerio de Sanidad y Consumo, pretén conèixer l’efectivitat de la consulta telemàtica, en comparació amb l’atenció habitual que reben les dones que han estat mares, des del moment que són donades d’alta de l’hospital fins a sis setmanes després del part.

Per dur a terme aquesta investigació, l’equip de Tarragona, format per onze llevadores, proposa a les dones embarassades la seva incorporació a partir de la setmana 24 d’embaràs per tal de tenir temps i poder disposar dels programes informàtics adequats.

L’estudi consisteix en contactar amb 200 dones del Camp de Tarragona, que, de forma aleatòria, 100 d’elles rebran consulta de postpart de forma presencial i les 100 restants seran ateses, a més a més pel sistema de videoconferència que s’establirà des de casa seva amb l’equip de llevadores de l’ASSIR. Fins el moment, l’equip de Tarragona ja ha contactat amb un total de 180 dones embarassades perquè formin part d’aquest projecte. Les dones procedeixen de Salou, Constantí, el Pla de Santa Maria, Tarragona ciutat i els barris de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau.

El Departament de Salut proporciona els mitjans tècnics perquè les dones es puguin connectar des de casa seva i fer les consultes pertinents a les llevadores que els hi fan el seguiment postpart. Aquest servei és operatiu de dilluns a diumenge, de les 9 del matí a les 8 del vespre, perquè es pugui efectuar qualsevol tipus de consulta. Les consultes més habituals que s’han rebut fins el moment se centren en temes relacionats amb la lactància materna i consell pràctics de puericultura i cura del nadó.

Per cada una de les intervencions que es fan utilitzant el sistema de videoconferència s’omple un qüestionari en el que s’inclou el motiu de la consulta i les dades sociodemogràfiques de la mare així com l’historial corresponent al procés del part. Posteriorment es fa una enquesta de satisfacció per tal de conèixer l’acceptació o no de les mares en relació a aquest nou procediment de consulta i el grau de satisfacció pel que fa a la intervenció de l’equip de professionals.

Les dades que es recolliran en el decurs d’un any, temps de durada d’aquesta investigació, serviran per comprovar si existeixen diferències o no entre l’atenció presencial i l’atenció a través de videoconferència, alhora que donaran informació de la manera en que s’afronta la maternitat i els punt de més complexitat en la cura del nadó per a les famílies.

El qüestionari al que donen resposta les mares que hi participen en aquest projecte servirà també a l’equip de l’ASSIR de Tarragona per determinar i valorar les depressions postpart.
Redacció TT - 24/03/2009 - 16:58h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.