0 comentaris
17:47
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Departament d’Acció Social i la Creu Roja presenten al Camp de Tarragona un localitzador de persones malaltes d’Alzheimer
Aquest any, 58 persones de la demarcació es beneficiaran del Sistema de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP)
  
El Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Creu Roja estan implantant aquest any conjuntament un servei de localització de persones que pateixen malalties degeneratives cognitives com ara l’Alzheimer. Els detalls d’aquest sistema els han presentat aquest matí el director dels serveis territorials del Departament al Camp de Tarragona, Jordi Tous, i el president de la Creu Roja a la demarcació, Miquel Sunyer.

El Sistema Intel·ligent de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP) és un servei posat en marxa per la Creu Roja que consta d’un dispositiu mòbil amb un receptor GPS i un mòdem GSM. El malalt porta l’aparell a sobre i, per tant, se’l pot tenir localitzat de manera permanent i detectar les situacions potencialment perilloses en què es pugui trobar.

Aquest servei també permet que la família o el cuidador pugui veure sempre que sigui necessari els moviments de la persona malalta a través de diverses tecnologies. Entre aquestes hi ha el Centre de Coordinació de la Creu Roja a Catalunya, el servei d’atenció a través del web -d’accés personal i restringit-, el servei d’atenció SMS a través del telèfon mòbil, o el servei d’MMS per a telèfons multimèdia on s’indica la ubicació del malalt en un mapa.

El director dels serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania a Tarragona, Jordi Tous, ha destacat durant la presentació la importància del SIMAP perquè ajuda a normalitzar la vida de les persones i contribueix al dret a l’autonomia personal.“Respon a una necessitat objectiva de pal·liar la pèrdua d’autonomia personal”, ha argumentat.

El localitzador s’aplicarà inicialment a 58 usuaris de la demarcació -535 arreu del país- que se seleccionaran a través de la xarxa de serveis socials bàsics i de les entitats i associacions de familiars d’Alzheimer. Actualment, a Catalunya hi ha unes 75.000 persones majors de 70 anys amb demència, 51.000 de les quals pateixen símptomes definitoris de l’Alzheimer.

El pressupost que es destina aquest any per implantar el localitzador és de 312.244 euros, dels quals el Departament d’Acció Social i Ciutadania n’aportarà 90.000. Aquests diners serveixen per pagar la meitat de les quotes d’alta i mensuals de les persones beneficiàries i abarateixen l’accés al servei. El Departament també sufraga els costos del material que es fa servir per difondre el projecte.

La Creu Roja, de la seva banda, aporta 222.244 euros procedents de la subvenció del 0,52% de l’Impost de la Renda destinada a fins d’interès social. L’entitat s’encarrega d’adquirir els equips de telefonia mòbil i els GPS. També coordina i gestiona el projecte.
Redacció TT - 25/03/2009 - 17:47h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.