0 comentaris
12:19
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Joan XXIII reconstrueix amb cirurgia oncoplàstica més del 62% de les mastectomies
  
El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona compta amb una unitat multidisciplinar de patologia mamària que tracta de manera integral i individualitzada el càncer de mama, a partir de criteris clínics i tenint en compte la voluntat de les pacients. Aquest servei, que dirigeix la Dra. Míriam de la Flor, té un cirurgià plàstic -el Dr. Josep Maria Serra- per realitzar intervencions de cirurgia oncoplàstica a dones que han patit una extirpació de la mama a causa d’un càncer. L’hospital de Tarragona compta amb un equip multidisciplinar format pel mateix cirurgià plàstic, un ginecòleg, un oncòleg, un anatomopatòleg, un metge de medicina nuclear, un rehabilitador, una psicooncòloga, un radiòleg, un professional del PADES i una infermera.

L’any 2014, aquesta unitat va rebre 283 primeres visites i 1.281 segones visites. Es van diagnosticar 112 nous casos de càncer de mama. Es van realitzar 103 operacions, de les quals, el 60% es van tractar de manera conservadora (sense extreure la mama) i el 40% es van resoldre amb una mastectomia (extreure la mama). En el 62,5% d’aquestes mastectomies es van reconstruir les mames durant el mateix acte quirúrgic i en el 37,5% les dones no van ser candidates o van desestimar la reconstrucció.

L’avantatge de tenir aquest equip multidisciplinar és la capacitat d’analitzar i de tractar cada pacient de forma integral. A més, per reforçar encara més aquesta atenció integral i individualitzada del pacient, un grup de treball format per professionals del propi Hospital Joan XXIII, la Universitat Rovira i Virgili i l’Hospital Sant Joan de Reus, estan treballant en una eina online, una app, que incorpori tota la informació necessària i amb la qual la pacient pugui interactuar i pugui participar en la presa de decisions. Per tant, es tracta d’un servei que està potenciant la comunicació amb les pacients i, internament, entre els membres de l’equip amb l’objectiu de donar el millor servei possible.

Actualment, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Joan XXIII, a través d’aquest equip multidisciplinar, està donant tota aquesta informació a les pacients però sense comptar encara amb l’aplicació que, sens dubte, facilitarà la feina quan estigui enllestida. A més, les pacients realitzen un test per avaluar la comprensió de la informació rebuda.

El cirurgià plàstic de l’Hospital Joan XXIII es desplaça a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa dos dies a la setmana, els dijous i els divendres, per realitzar cirurgia mamària que precisa de plàstica.
Redacció TT - 12/02/2015 - 12:19h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.