El Grup en Defensa de la Sanitat Pública denuncia 'l’ocupació privada' de llits al Socio Sanitari Francolí
  
Fotografia de Tot Tarragona
Fotografia de Tot Tarragona
La setmana passada la Secció Sindical de la CGT (SSCGT) a l'Hospital Joan XXIII (HJ23) alertava del col•lapse al Servei d'Urgències de l'hospital, i denunciava que en cap cas es devia a l’arribada de la grip, que es pot preveure perquè arriba periòdicament, segons el Grup en Defensa de la Sanita Pública: "Els companys i companyes de la CGT denunciaven que el col•lapse a les urgències de l'HJ23 i la demora que està patint un gran nombre de pacients és el resultat de la política de retallades en el sistema sanitari públic.

En relació a aquests fets, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona (CGT, Co.Bas i la CUP) vol afegir que part del col•lapse denunciat per la SSCGT té relació directa amb l'ocupació privada de llits al Socio Sanitari Francolí (que pertany a l'empresa GiPSS). Segons ha pogut saber el Grup de Treball, la setmana passada entre 40 i 50 pacients estaven en llista d'espera per ingressar a l'Hospital Francolí, i aquests romanien a diferents serveis de l'HJ23 o a les mateixes urgències. Alhora, altres pacients que estaven al Servei d'Urgències i esperaven a poder ser ingressats a plantes d'hospitalització, havien de ser ubicats als passadissos del Servei d'Urgències en lliteres, llits i cadires. És a dir, mentre els pacients que havien d'anar al Francolí no desocupaven els llits de l'HJ23, els que estaven als boxos del Servei d'Urgències no podien ingressar, i s'incrementava el col•lapse als passadissos, per la manca de llits d'hospitalització.

En relació a aquest fet, el Grup de Treball denuncia que actualment hi ha entre 15 i 18 pacients privats ocupant llits al Socio Sanitari Francolí, quan aquest és de titularitat 100% pública. Com a conseqüència d'aquesta ocupació de llits privats, hi ha persones que no hi poden ser ingressades. A més, el Grup de Treball no només denuncia la privatització del servei public sinó també la infrautilització de l'equipament humà i tècnic per atendre pacients complexos que s'han de quedar a l'HJ23, ja que els pacients que tenen llits pagant són de tipus residència o geriàtric.

De tot plegat, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat pública remarca dues reivindicacions que considera imprescindibles:

La primera és la recuperació i l'ampliació (si s'escau) de la totalitat de llits disponibles a l'HJ23 (s'han perdut 83 llits entre el 2010 i el 2014) i la contractació del personal necessari per a una atenció sanitària pública de qualitat.

La segona és la no instrumentalització de la gerència única GiPSS-ICS per a afavorir el procés de privatització de la sanitat, i recorden, en aquest sentit, que dins del Consell d'Administració de GiPSS hi ha directius de la Xarxa Santa Tecla".
Redacció TT - 24/02/2015 - 18:20h
usuari
24/02/2015
20:04
cert!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.