La CUP torna als jutjats per denunciar irregularitats en l'adjudicació del CAP Muralles
  
Aquest dijous, la Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona – amb el suport del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona- ha realitzat una roda de premsa a la porta del CAP Muralles, per tal de fer públic que s'han personat en el cas judicial sobre presumptes irregularitats en l'adjudicació de la gestió del CAP Muralles a l'empresa Muralles Salut SLP, arran de l'escrit presentat per la CUP a Fiscalia el passat mes de juny de 2014.

A finals de 2012 el CAT Salut va obrir un concurs per a la gestió del CAP Muralles, el qual estava gestionat per l'empresa pública GIPSS. En aquell moment, el gerent de GIPSS era el Dr. Xavier Bria, i dins del Consell d'Administració de l'empresa pública hi havia -i encara actualment hi ha- membres de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, que és competidora per la prestació de serveis sanitaris en el mateix territori.

GIPSS, que és una empresa de titularitat pública, va decidir no presentar-se al concurs sense justificació, segons la CUP. Aquest concurs va ser guanyat a l'abril de 2013 per l'empresa Muralles Salut SLP, quan prèviament el concurs havia quedat desert per manca de solvència econòmica d'aquesta recent creada empresa.

A l'agost de 2013 a causa de la fusió de la gerència d'ICS i GIPSS, el Dr. Xavier Bria és cessat i indemnitzat amb una quantitat econòmica que la CUP no ha pogut determinar. Un mes després el Sr. Xavier Bria comença a treballar al CAP Muralles, esdevenint el soci majoritari de l'empresa. Actualment, el Dr. Bria és el director del CAP Muralles.

Una altra qüestió destacada durant la roda de premsa, és que des de l'inici de la gestió del CAP Muralles per part d'aquesta empresa, tots els serveis que es derivaven a l'Hospital Joan XXIII de titularitat pública, van passar a ser derivats a l'Hospital Santa Tecla, propietat de l'Arquebisbat de Tarragona.

La CUP va obtenir aquesta informació a principis de 2014 i llavors va decidir de posar-ho en coneixement de la fiscalia, ja que entén que darrera d'aquesta operació hi podria haver un presumpte delicte d'aprofitament d'informació privilegiada i negociacions prohibides amb empleats públics.

Arran d'aquest escrit, la Fiscalia ha iniciat una investigació que l'ha ratificat en els indicis de presumptes delictes, els quals han provocat un procés judicial que s'iniciarà el proper mes d'abril amb la declaració del Dr Xavier Bria davant d'instàncies judicials.

Davant d'aquests fets, la CUP de Tarragona i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona denuncien que es tracta d'una «nova mostra del que representa el procés de privatització de la sanitat pública».
Redacció TT - 26/02/2015 - 19:03h
rumb a l'Ajuntament
28/02/2015
18:30
Hi ha qui xerra de "toooot el que farà".
Hi ha qui fa.
corrupció global
27/02/2015
12:57
No hi ha un pam de net.
endavant
27/02/2015
10:25
novament un 10.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.