La Generalitat construirà un nou Hospital Joan XXIII al mateix complex, amb un cost de 48 MEUR
  
Fotografia de Tot Tarragona
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha presentat aquest dijous el nou pla estratègic sanitari 2016-2020 del Camp de Tarragona que preveu una inversió de 60 milions. El projecte més destacat serà la construcció del nou Hospital Universitari Joan XXIII, que es farà en el mateix complex que l’actual i que tindrà un cost de 48 milions d’euros. El document també contempla l’ordenació de diversos serveis sanitaris en l’atenció especialitzada o primària i el treball en xarxa en oncologia. “La nova planificació ens permetrà curar millor la gent”, ha ressaltat.

Comín, que ha presentat el pla al costat del director del CatSalut, David Elvira, i del delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, ha posat èmfasi en la inversió del nou Joan XXIII i ha anunciat que l’any vinent ja es farà el concurs d’idees per a l’adjudicació del projecte amb la intenció que el 2021 es posi en funcionament. En aquest sentit, el conseller ha recordat que era una obra prioritària i necessària. Mentrestant, però, es faran altres inversions al centre hospitalari que pugen a 8,2 milions d’euros i que entraran en marxa a curt termini: la nova UCI pediàtrica; la segona fase d’ampliació de les urgències; la instal•lació de medicina nuclear i substitució d’un telecomandament; l’ampliació de quatre quiròfans de cirurgia major ambulatòria i el trasllat del nou servei de rehabilitació.

D’altra banda també estan previstos 3,8 milions més per a actuacions en l’àmbit de la primària: els nous consultoris locals d’Els Pallaresos, La Canonja i La Pobla de Montornès i el nou servei de rehabilitació al CAP Falset.

Reordenació dels serveis
Al marge de la inversió, el pla contempla diverses reordenacions i es concentra en lluitar contra les desigualtats en salut, una de les prioritats de Departament. En l’atenció especialitzada, es pretén potenciar la coordinació entre els centres de la xarxa i s’ordenarà l’atenció hospitalària segons diversos criteris: s’enfortirà el paper del Joan XXIII com a hospital de referència en alta complexitat i terciarisme i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus com a referència en oncologia; es consolidarà el caràcter quirúrgic de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla i, finalment, es millorarà la penetració de l’Hospital del Vendrell en els processos de baixa complexitat en la seva població de referència i el del Pius Hospital de Valls, també en baixa complexitat en la seva població. “S’han d’enfortir sinèrgies entre els hospitals”, ha remarcat Comín.

Pel que fa a l’oncologia es reforçarà el treball en xarxa i es posaran en marxa diverses mesures: concentració al Joan XXIII dels tractaments quirúrgics de major complexitat o tumors poc freqüents; concentració al Sant Joan de Reus d’un únic servei d’oncohematologia entre Reus, Joan XXIII, Pius i Tecla que coordini l’atenció de tots els pacients amb patologia maligna i la coordinació per part de l’hospital de Reus de treballs multicèntrics: protocols i guies clíniques conjuntes en oncologia mèdica per promoure un model d’atenció territorial i coordinat amb igualtat de criteris clínics els pacients del territori. “Com farem aquesta reordenació? Amb constant diàleg amb els comitès clínics”, ha emfatitzat el conseller. La consolidació d’aquesta xarxa oncològica territorial ha de permetre la connexió amb la Xarxa Oncològica de Catalunya, que es va presentar a l’abril.

El conseller també ha volgut destacar la importància del pla estratègic sanitari. “Ens faltava una eina de planificació per tal d’adequar l’oferta a les necessitats. Cada regió sanitària tindrà el seu propi pla i el primer hem volgut que sigui Tarragona”, ha afegit.

Pel que fa a la situació financera de l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, el conseller ha explicat que les properes setmanes visitarà el centre i explicarà les mesures que s’estan treballant en la bona direcció.
Redacció TT - 13/10/2016 - 16:21h
no em crec res
15/10/2016
17:42
Quan van fer l'hospital de Reus a l'avinguda de Bellissens ja vaig entendre que no seria solament per a Reus.
Hoy no mañana
15/10/2016
00:56
Però si es convocaran eleccions d'aquí a 4 dies.
Fum, fum, fum
14/10/2016
21:12
La ciutat judicial signada i feta pel 2016.
Vostès l'han vist? Jo tampoc.
A veure quina és la nova aixecada de camisa que ens volen fer. Son trileros.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.