La CGT denuncia que la sobrecàrrega de treball a Joan XXIII afecta la salut de la població
  
Fotografia de Tot Tarragona
La secció sindical CGT de l’hospital Joan XXIII vol denunciar a l’opinió publica l’actitud irresponsable de la direcció del centre, que amb la seva gestió, executa el progressiu i constant desmantellament d’aquest hospital i que en les últimes setmanes, davant de l’augment de la activitat on s’ha aguditzat la problemàtica de la gestió, la resposta ha estat quasi bé nul•la.

El passat dia 1 de gener hi va haver col•lapse a urgències. Creiem que s’hagués pogut evitar si de cara al cap de setmana haguessin deixat tots els llits oberts, preveient l’augment de pacients degut als casos de grip. No obstant això, sí que és veritat que després del col•lapse van obrir tots els llits.

Referent al personal, també el dia 1 el van augmentar, però cal recordar que la secció sindical de la CGT de Joan XXIII porta temps reclamant l’augment de ràtios de personal a urgències i no en cas extraordinari, que també hi hauria de ser, sinó en situació normal. És per aquest motiu que vàrem fer entrega a la direcció del centre 4.132 signatures que demanaven ampliar el personal d’urgències.

L'activitat d’hospitalització ha augmentat considerablement i els llocs de treball han disminuït, més ben dit: s’han perdut. Els professionals de l’hospital, com a conseqüència d’aquesta retallada, estan suportant l’augment de les càrregues de treball, l’augment de la precarització laboral per la inseguretat de mantenir el seu lloc de treball, l’augment del malestar i l’estrès per la dificultat d’atendre a pacients de múltiples especialitats ingressats fora de les plantes d’hospitalització adients. I és per això que considerem que s’està posant en risc la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients, a tall d’exemple la setmana passada concretament al torn de nit, a la planta de medicina interna han estat amb una auxiliar d’infermeria menys, o sigui, que en situació de molta activitat en lloc de reforçar han disminuït el personal.

Tot i ser insuficient, considerem que en situació normal s’hauria d’augmentar el torn de nit: 1 infermera a Traumatologia (5ª planta) , 1 infermera a Medicina Interna (6ª planta) i 1 zelador a Quiròfan i parts. I quan la situació es veu agravada (situació actual de l’hospital), creiem que és necessari reforçar totes les plantes d’hospitalització, especialment els caps de setmana i el torn de nit.

Un altra situació que agrava l’estrès en les plantes d’hospitalització son la extraccions de sang ordinàries ja que les feien les infermeres de laboratori, però d’ençà uns mesos les van treure i van posar un tècnic de laboratori al seu lloc, per tant aquestes infermeres van deixar de fer les extraccions i al seu lloc es va crear un reten d’infermeres que ho assumien i que actualment s’han jubilat. Tot això comporta que les infermeres d’hospitalització han de fer aquesta tasca. Una nova càrrega assistencial que repercuteix no solament en la infermera, que ja és molt, sinó com a colateral amb tot el personal de la planta, sobretot als pacients ingressats. Exemple, el torn de nit acaba de donar la medicació de les 24 h a les 02’30h i ha que començar de nou amb la medicació a les 5h. Perquè si no, no li dona temps a administrar-la tota i extreure les analítiques. Aquesta sobrecàrrega comporta estrés i malestar en els pacients, ja que no es respecta el seu descans.

També volem denunciar que dos tècnics de radiologia pel torn de nit i per tot l’hospital és insuficient.

I tot això es veu agravat pel nombre de baixes del personal, i més en aquesta època, que al no cobrir-les del tot,fa que augmentin els ràtios, sobre tot en caps de setmana i nits.

Una altra situació que es repeteix dia sí i dia també és que, sobretot al torn diürn de dilluns a divendres, es treu una o dos infermeres de UCI i UCIM i deixen de fer tasca assistencial per fer tasca burocràtica.

A tot plegat se li afegeix la precarietat dels contractes del 25% de la plantilla i el fet que a tot aquet personal se’ls dona les cartelleres de setmana en setmana, i moltes vegades se’ls canvia la lliurança a la darrera hora, fent quasi impossible la possibilitat de compaginar la vida laboral i la familiar.

Donat que hi ha una sobrecàrrega assistencial insofrible i que tota aquesta greu situació s’ha denunciat repetides vegades tant com a secció sindical i com a Junta de Personal, volem fer ressó a la població ja que amb aquesta política ens retallen el dret a la salut, tant als professionals de la sanitat com als usuaris.
Redacció TT - 17/01/2017 - 13:38h
Jam
20/01/2017
00:06
Es parla mol de la saturacio de les urgencies i es deix de banda las vergonyoses llistes d,espera de les CMA, per manca de presupost o ves a saber perque, pero si que prioritzen tractamens carisims moltes persones que fan turisme sanitari, els de casa som purria.
Leerán los consejeros o hablan de memoria?
19/01/2017
11:28
http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/bienvenidos-dura-realidad-los-medicos-urgencias-114280

Extracto para perezosos de leer

"Todas las horas de todos los días del año unos médicos atienden los servicios de Urgencias, trabajo caracterizado por la siguiente realidad:

-Reconocimiento social muy escaso: foco al cual se dirigen todas las quejas y reclamaciones. -Actuación inmediata, sin demasiado tiempo para pensar.
- Muchos pacientes para muy pocos médicos
Jornadas superiores a las 8 horas de trabajo, normalmente, entre 12 y 24 horas.
- Salario afín a los que reciben los médicos que ejercen por cuenta ajena o muy bajo.
-Altísimo nivel de responsabilidad civil y pena
se'ns rien a la cara
18/01/2017
22:00
El pressupost previst per la Conselleria de Salut per al funcionament del sistema sanitari públic en el 2017 suposarà revertir en un 35% les retallades, d'1.500 milions, que va aplicar en aquest departament el Govern d'Artur Mes entre els anys 2011 i 2014.
Comín ha negat que el ple en les urgències hospitalàries equivalgui al "col·lapse" dels serveis. "Dir això és qüestionar als professionals que atenen urgències, que, amb el seu esforç, estan aconseguint precisament que els seus serveis no es col·lapsin, i que tots els malalts siguin atesos de forma adequada", ha indicat el 'conseller'

Però del d'augmentar l'IRPF a la rendes superiors a 60.000 euros, ni parlar
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.