C's insta la Generalitat a tornar a obrir les urgències nocturnes al Cap Muralles
  
El Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs) ha instat la Generalitat a “tornar a activar el servei d’urgències en horari nocturn del Centre d’Atenció Primària (CAP) Muralles de Tarragona”. Així ho ha anunciat la diputada de la formació taronja per la província de Tarragona, Lorena Roldán, arran dels col•lapses hospitalaris nocturns denunciats als mitjans de comunicació. I ha recordat que “actualment, Tarragona només disposa de vuit Centres d’Atenció Primària (CAP), dels quals, únicament un, el CAP Torreforta-La Granja, presta un servei d’urgències en horari nocturn ”.

La diputada de Cs ha denunciat “el greu col•lapse de les urgències dels hospitals Joan XXIII i Santa Tecla a partir de les 9 del vespre on cada nit es generen llargues cues de malalts que han d’esperar durant hores”. I ha destacat “molts d’ells amb patologies que podrien ser perfectament ateses al CAP”. Per aquest motiu, Roldán ha defensat que “Tarragona, amb més de 130.000 habitants, necessita ampliar el nombre de centres que presten serveis d’urgències en horari nocturn” i “deixar les urgències hospitalàries reservades per aquelles patologies greus que poden suposar un risc vital per als ciutadans”.

Finalment, Roldán ha recordat que “l’actual CAP Muralles situat a la zona del Nou Eixample Nord va haver de limitar el seu servei a l’horari diürn a causa de les retallades”. I ha insistit en la necessitat de “tornar a convertir-lo en un Centre d’Atenció d’Urgències de Primària (CUAP)”.
Redacció TT - 13/02/2017 - 15:51h
Pep
14/02/2017
08:53
tota la raó.
usuari
13/02/2017
19:17
Cert, ben dit.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.