L'actual façana i els edificis més obsolets s'enderrocaren amb la construcció del nou Joan XXIII
  
Fotografia de Tot Tarragona
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha presentat aquest dijous el projecte del nou Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, que s’executarà en tres fases i que tindrà aproximadament uns 80.000 metres quadrats de superfície, 20.000 més que l’actual. “Serà un hospital més endreçat, ordenat i racional. El nostre objectiu sempre és curar millor la gent i que els professionals puguin treballar en les condicions que es mereixen”, ha subratllat el conseller, que primer ha explicat el projecte als professionals del centre i després als mitjans de comunicació. La previsió és enderrocar els edificis més obsolets, com per exemple el de la façana, i construir-ne de nous. “Estem parlant d’un nou hospital, perquè de l’actual en quedarà ben poc”, ha reblat Comín.

La primera fase, que tindrà una inversió de 48,5 milions d’euros i que es preveu que estigui acabada el 2021, consistirà en la construcció d’un nou edifici d’uns 40.000 metres quadrats a la zona on actualment hi ha l’heliport i un aparcament, i que són uns terrenys de la Generalitat. D’aquests 40.000 metres quadrats, 25.000 serviran per acollir els serveis (hospitalització, gabinets d’intervencionisme, hospital de dia, diàlisi, etcètera) que actualment es troben en dos dels tres edificis principals i que presenten un alt grau d’obsolescència funcional i constructiva. La resta del nou edifici, 15.000 metres quadrats, es reservarà per a ubicar-hi altres serveis en una fase posterior.

A la segona fase, s’enderrocaran els dos edificis que s’han buidat a la primera –un d’aquests és el de la façana-; s’instal·larà el bloc quirúrgic i la unitat de la diagnòstic per la imatge en l’espai dels 15.000 metres quadrats que s’havien reservat abans en el nou equipament i també es construiran 10.000 metres quadrats més per a usos ambulatoris i per a traslladar-hi les consultes externes. Finalment, s’adequaran altres espais en l’únic edifici principal actual que es mantindrà en peu i que, precisament, és on s’han fet obres els darrers mesos com el servei d’urgències o la UCI pediàtrica.

Finalment, a la tercera fase, s’enderrocaran altres petits edificis, com les actuals consultes externes, i se’n construiran dos de nous destinats a usos administratius, de recerca i docència. Serà en aquest punt quan l’hospital tindrà una nova façana.

Quan s’hagin acabat totes les obres, el nou Joan XXIII estarà constituït per quatre grans edificis: el de serveis centrals, hospitalització i ambulatori; el d’urgències, cirurgia major ambulatòria, crítics i hospitalització maternoinfantil (aquest és l’únic dels tres grans edificis actuals que es mantindrà); docència i recerca i ¡, per últim, centre sociosanitari, rehabilitació i centre d’atenció primària en l’actual edifici Francolí.

El conseller ha deixat clar que aquest projecte es tracta d’un primer esborrany perquè al llarg del 2017 es farà el concurs d’idees de les tres fases que acabarà de definir tots els detalls.

Visita a l'UCI pediàtrica
Abans d’explicar el nou projecte, Comín ha visitat les obres de la nova UCI pediàtrica, que està previst que entri en funcionament el tercer trimestre d’enguany i que han tingut un cost d’1,5 milions. “Era un servei molt reclamat i estarà al nivell de les millors UCI pediàtriques de Catalunya”, ha apuntat el conseller, que també ha destacat les obres que s’han fet al centre hospitalari entre el 2015 i el 2017 per valor d’uns 7,5 milions d’euros. Concretament, es tracta de la segona fase del servei d’urgències (2,5 milions), de la reforma de la unitat de cirurgia major ambulatòria (2,8 milions), l’adequació del servei de rehabilitació (700.000 euros) i la UCI pediàtrica (1,5 milions).

Després de l’hospital Joan XXIII, el conseller ha visitat l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.
Documentació addicional
Redacció TT - 08/06/2017 - 16:37h
att: Els perdedors em fan emprenyar
12/06/2017
12:07
En menys del que te penses, tú també tindras la sang d'horxata. Tots vam ser com tú, pero arriba un moment que no pots fer res.
Els perdedors em fan emprenyar
12/06/2017
10:05
A veure si m'entero: es vol construir un hospital nou que jubili el desfassadíssim actual hospital i encara hi ha alguns ***** que es queixen o busquen 7 potes al gat? La qüestió a la Tarragona sense sang és queixar-se. Per culpa de la desganada i poc ambiciosa societat tarragonina amb sang d'horxata, per culpa de mentalitat perdedora que tenen els habitants d'aquesta ciutat (polítics al capdavant) som una ciutat desastrosa, on l'última inversió que vam veure va ser en època dels romans i on no comptem per res perquè tothom vol instal·lar-se a Reus o en una altra ciutat, amb gent que tingui un parell de coll***, no com nosaltres, que som morts, conformistes i cada dia estem pitjor.
las obras faraónicas tapan la corrupción
10/06/2017
15:56
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2017/06/07/catalunya/1496846230_948330.html
"La Seguridad Social destapa un gran fraude en la sanidad pública catalana
La Inspección reclama ocho millones a tres empresas de rehabilitación por trabajar con falsos autónomos
Todas las inspecciones se han producido por denuncias sindicales, que arrancaron tras la publicación por EL PAÍS, en diciembre de 2014, del caso de la empresa Codebi BCN. Entre otras irregularidades, esta compañía atendía a pacientes de dos distritos de Barcelona —una población de 250.000 personas— sin apenas plantilla y recurriendo a médicos y fisioterapeutas autónomos
Este es el verdadero problema de la sanidad pública catalana: corrupción
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.