'Defensa de la Sanitat Pública' reclama més personal a Joan XXIII i al Sociosanitari
  
Durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest divendres 14 de juliol a l’Hospital Joan XXIII, convocada pel Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública (format per la CUP, els sindicats Co.bas i CGT, Podem i persones a títol individual) i la Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII, han intervingut Laia Estrada i Agustí Aragonès, exposant les següents qüestions.

Laia Estrada (representant del Grup de Treball):

El Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública va mantenir una reunió amb el Gerent Territorial de l’ICS i de GiPSS, el Dr. Rafael Gràcia, el passat 7 de juny. Després de formular diverses preguntes en relació a les mancances de personal a l’Hospital Joan XXIII (HJ23), les molt millorables condicions laborals que fan que les professionals abandonin la ciutat, les mesures per evitar els col•lapses a urgències, el Gerent Territorial va assegurar que:

- A l’HJ23 no hi manca personal

- Les professionals tenen les mateixes condicions laborals que a qualsevol altre hospital de l’ICS

- A les urgències no hi ha col•lapse

Sobre la resta de preguntes que requerien dades concretes com ara els llits que tenen previst tancar aquest estiu, o els quiròfans que ara mateix estan tancats, les ràtios amb les quals estan treballant, no se’ns va proporcionar cap mena d’informació i se’ns va emplaçar a requerir-ho a la secció sindical de la CGT, que havia possibilitat la trobada.

Després que aquest cap de setmana s’hagi fet evident el col•lapse a urgències, amb les conseqüències que aquest comporta en la plantilla com en els usuaris i usuàries, així com que els diferents sindicats hagin denunciat que la manca de professionals s’estén més enllà de les urgències, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública reclamem al Gerent de l’ICS, així com al màxim responsable polític a la regió sanitària, el Dr. Roger Pla, que posin immediatament solució a aquesta situació per tal que no es torni a repetir.

Es dóna la circumstància que el passat diumenge 25 de juny, en una entrevista a un conegut mitjà de comunicació, el Dr. Gràcia va afirmar, entre d'altres perles, que no falten professionals a la sanitat pública, ja que “si hiciera falta más plantilla, pondríamos más, pero no es el caso”. Un cop més, la realitat parla per si sola, per molt que el Gerent territorial asseguri que ni falta personal ni hi ha col•lapses, per això el Grup de Sanitat manifestem el nostre suport a les reivindicacions sindicals, tant de la primària com hospitalàries, i ens comprometem a desenvolupar una lluita activa perquè a la nostra ciutat el dret a gaudir d’una atenció sanitària pública de qualitat es respecti per al conjunt de tota la població.

En aquest sentit, en cas que no s’implementin les mesures necessàries, el grup no descarta engegar mobilitzacions i accions de protesta.

Les reivindicacions del Grup de Treball es concreten en dos nivells:

* a nivell local amb la reclamació de més personal a l’Hospital Joan XXIII i al Sociosanitari Francolí

* a nivell de tot el territori català amb l’aturada de la privatització encoberta de la sanitat pública a través de l’avantprojecte de llei del Conseller de Salut Sr. Comín. En aquesta línia es desenvolupa la nostra campanya “Fora privada de la pública” iniciada l’estiu del 2016.


Agustí Aragonés (representant de la Secció Sindical CGT H.Joan XXIII):

Pel que fa al personal de l’Hospital Joan XXIII.

Torn de tarda:
- Cirurgia (3a.planta): falta un auxiliar
- Medicina interna (6a.planta): falta un auxiliar
-Traumatologia (5a.planta): falta un auxiliar
-Entremitjos: falta un zelador

Torn de cap de nit:
- Medicina interna (6a.planta): falta una infermera
- Traumatologia (5a.planta): falta una infermera

Torn de cap de setmana i nit:
- Es necessiten dues infermeres més, dos auxiliars més i un zelador més per reforçar alguns punts de tot l’hospital.
- Quiròfans: manca un equip quirúrgic. Actualment només hi ha un.
- Hematologia (1a.planta) i cardiologia (8a.planta): manca el reforç que durant el cap de setmana es suprimeix.
- Maternitat (4a.planta): falta com a mínim una altra infermera. En ocasions, només hi ha una sola infermera.
- Radiologia: Manca d’una dotació de quatre tècnics que depenen de l’IDI.

Torn d’urgències:
- A les tres franges horàries falta un professional més de cada matèria: infermera, auxiliar i zelador.

CMA
- Abans de reformar la unitat de Cirurgia Major Ambulatòria, hi havia tres auxiliars per a tres quiròfans. Actualment hi ha dues auxiliars per a quatre.

Neteja
-Per la retallada de pressupostos, el personal és insuficient especialment a les nits i al cap de setmana.
Redacció TT - 14/07/2017 - 15:03h
jordi
17/07/2017
17:18
La CUP es en part culpable de la situació sanitaria d´aquet pais, votant els pressupostos de la Generalitat , que retallen els serveis basics dels ciutedants, aqui a Tarragona es volen fer els martirs, però tots ens coenixem i utilitzen moltes sigles però son les mateixos per justificar el que fan i a Tarragona diuent una cosa i a barcelona en fan un altre.
Ja us o anireu fent , però o canvieu de persones o sino sou uns mes del sistema, quant cobreu de l´Ajuntament i el assesors de la diputació? tot queda a casa
A LAIA ESTRADA
17/07/2017
08:08
Su partido es el culpable de todo lo que pasa en Tarragona con la SANIDAD. Juan XXIII, CAPs, Ambulancias, etc. Porque si su partido quisiera ya estaría solucionado, porque tan solo con no dar apoyo al GOBIERNO de CATALUÑA si no solucionan el problema, no les hubiera quedado otro remedio que arreglarlo ya. por eso NO NOS VENDAN MÁS MOTOS, NO NOS ENGAÑEN MÁS. NO JUEGUEN USTEDES CON LA VIDA DE LOS TARRACONENSES.
Siguem seriosos
16/07/2017
14:23
Totalment d'acord amb l'usuari. Masses metges fent de funcionaris, que ja els hi va molt bé. La cafeteria plena de personal a tota hora i la rampa amb els escaqueiats fumant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.