La CGT denuncia que la Unitat Hemodinàmica té problemes i reclama una segona Unitat
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, vol denunciar que dos anys després d’assolir l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica Cardíaca a l’Hospital Joan XXIII, i als hospitals Arnau de Vilanova de Lleida i Josep Trueta de Girona, les 24hores al dia i els 365 dies a l’any, segueixen els problemes i les mancances, la Unitat ha està tancada des de el dia 24 de juliol, degut a una averia, i ahir a la tarda va començar a funcionar en precari, sense que es puguin tractar el Infarts aguts que necessiten un angioplàstia, pel que s’han de tornar a derivar els pacients a Barcelona, amb el risc que això suposa.

Després de cinc anys de lluita, mobilitzacions, i amb la cloenda d’un tancament durant cinc dies als Serveis Territorials de Salut, al gener de 2015, encapçalades per la CGT, i amb l’ajuda i la implicació del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, Assemblea 15M Tarragona, Cobas, pacients, treballadors i ciutadans, van aconseguir les nostres reivindicacions.

Hem continuat exigint una segona Unitat d’Hemodinàmica, degut al elevat nombre d’angioplàsties ordinàries i urgents que es fan al nostre Hospital, l’únic en tota la província de Tarragona, i que no pot atendre a tota la població, ja que els pacients que viuen més enllà de El Vendrell se’ls deriva hospitals de Barcelona, perquè no es poden assumir des de l’Hospital Joan XXIII per manca de mitjans, tant materials com humans.

Des de el dia 24 per la tarda que es va espatllar l'aparell d’Hemodinamica els pacients que pateixen un infart agut amb elevació de ST, han de ser derivats a Barcelona, ahir a la tarda va començar a funcionar de manera precària, i no es poden tractar els IAM(Infart Agut de Miocardi) que necessiten una angioplàstia, això ens reafirma en la necessitat d'una segona Unitat d'Hemodinàmica, dotada de material i recursos humans necessaris, per tal de que no es posin en risc vides humanes, com ja ha succeït en ocasions anteriors.

Cal que el Sr. Comin, Conseller de Salut deixi de mirar-se el melic i comenci a mirar més enllà del seu nas i doti als pacients d’aquest territori de la segona Unitat d’Hemodinamica i ens torni a deixar posar les TAVI (vàlvules cardíaques) ,que ja fa un temps, i per decisió unilateral de la seva conselleria només es poden posar a Barcelona.

Fem responsables de les mancances estructurals que patim a l’Hospital i el prejudici que es pugui ocasionar als pacients, al Dr. Roger Pla, Delegat Territorial de Salut a Tarragona, Dr. Rafael Gracia, Gerent Territorial de l’ICS Camp de Tarragona, i al Dr. Albert Pons, Director de l’Hospital Joan XXIII, creiem que tindrien de posar el crit al cel i reivindicar totes les mancances que envolten l’ Unitat d’Hemodinamica Cardíaca, així com la resta de reivindicacions que venim denunciant, com és la manca de personal, que s’agreuja els caps de setmana i al torn de nit, la contractació precària de treballadors, que és d’un trenta per cent, amb contractes mes a mes, que no els permet gaudir vacances ni compatibilitzar la vida laboral amb la familiar, ja que se’ls dona la cartellera de treball setmana a setmana, i sovint es canvia a última hora.
Redacció TT - 27/07/2017 - 17:16h
cardiac
28/07/2017
09:11
Es del tot necessari tindra les dues unitats d'hemodinàmica. Jo soc un dels beneficiats d'aquesta unitat hi del seu èquip per tant els hi dono tot el suport que necessiten, hi demano al ICS que faci tot el que pugui per dotar-lo dels mitjans materials per aquesta funció
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.