Les VIII Jornades sobre el TDAH superen totes les expectatives
  
Dissabte 19 de maig es van celebrar VIII Jornades sobre TDAH “Caminem junts pel TDAH” a l’hotel Port Aventura organitzades per l’Associació APYDA Tarragona.

Les Jornades anaven dirigides al món de la docència i familiars afectats, en total van participar 150 persones arribades de tota la demarcació de Tarragona i Catalunya.

Les Jornades van transcórrer durant tot el dia i van comptar amb sis ponències de la mà de prestigiosos Psiquiatres que van tractar temes tan importants com:

- TDAH i diagnòstic diferencial

- Nous avanços en TDAH i el TDAH en l’edat adulta

- El circuit del TDAH a la sanitat pública

- Estudi EPINED. Estudi Epidemiològic dels trastorns del Neurodesenvolupament

- Implicacions penals i penitenciàries del TDHA.

- Neurodidàctica: minimitzar els trastorns d’aprenentatge a l’aula en nens amb TDAH.

Maria Jesús Tapia, presidenta de l’associació, se sent molt satisfeta de la resposta de les jornades en quant assistència superant totes les expectatives i molt satisfeta d’haver pogut comptar amb el suport de psiquiatres d’alt nivell per poder donar eines de treball a mestres i familiars.

“Hem acabat les jornades sabent tots que un diagnòstic diferencial marcarà l’evolució del TDAH. També ens ha quedat clar que el TDAH segueix en edat adulta i, si no fiquem remei, això pot derivar a problemes greus com accidents de trànsit o consums de tòxics i que la justícia no té atenuants pels afectats. Hem après que, amb escassos recursos econòmics, els nostres investigadors avancen. Ara sabem la correlació de l’autisme i que la microbiota té a veure amb el TDAH i altres trastorns. Cal que la societat tingui una mirada diferent davant dels afectats i s’han de fer reformes serioses dins del model educatiu. Tots aquests coneixements són recursos molt útils per l’entorn docent i familiar del nen/a. Des d’APYDA agraïm la col•laboració dels professionals de Port Aventura i del voluntariat de la mateixa Associació”.
Redacció TT - 22/05/2018 - 10:08h
Paqui O.
30/05/2018
18:30
Tot i estar dirigida, como diuen, a familiars i personal docent, els professionals clínics també vam aprendre i ens vam actualitzar millor que en alguns congressos que tenen més recursos així que enhorabona i gràcies a l'associació APYDA i a tots/es els ponents.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.