El Grup de Defensa per la Sanitat Pública afirma que 'sense un canvi de sistema, la sanitat pública no respondrà a les necessitats de la gent'
  
El Grup de Defensa per la Sanitat Pública de Tarragona ha fet aquest dimarts al hall de l’Hospital Joan XXIII, per cinquè any consecutiu coincidint amb l’estiu, el balanç del darrer any respecte la lluita per la sanitat pública a Tarragona i al Camp.

Així mateix, el grup de sanitat, davant les crítiques sorgides sobre problemàtiques concretes a la sanitat tarragonina, ha volgut situar el focus de la discussió en el que consideren que és la seva veritable arrel: el model sanitari de cohabitació público-privada. Ha intervingut, per part del grup, Maribel Setién, acompanyada de Xavi Milian, membre de la CUP de Reus i del Consell d’Administració de l’Hospital Sant Joan.

La intervenció de Milian ha partit, a tall d’exemple, del cas de l’accelerador lineal d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Reus, del qual ja s’ha anunciat que obrirà demà mateix durant tres hores al dia. Segons ha assegurat Milian, el fet que l’accelerador es tanqui o s’obri “és una decisió unilateral de l’hospital que respon únicament a motius econòmics, sense que el CatSalut, que és qui ha de vetllar per cobrir les necessitats dels usuaris i les usuàries, hagi pogut dir res”.

Segons Milian, aquest exemple és “un dels molts que hi podria haver, com el tancament de quiròfans, les llistes d’espera, els caos quan hi ha epidèmies de grip, etc.” que, ha afirmat, “es produeixen perquè qui té l’obligació per llei de coordinar i de planificar com ha de funcionar el sistema sanitari, com que no presta el servei de forma directa, acaba depenent de cadascun dels prestadors sanitaris que no tenen en compte aquestes necessitats sinó que el que prima és arribar a final d’any sense tenir un dèficit desorbitat”.

Per acabar la seva intervenció, ha assegurat que “la forma de resoldre el problema de la sanitat no és anar obrint o tancant serveis cada dos mesos, sinó que és canviar aquest sistema per tal que el que primi siguin les necessitats del territori i de la seva gent”.

Per la seva banda, Setién ha fet una petita radiografia de la situació de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona aquest estiu. Segons dades proporcionades pel Grup de Defensa per la Sanitat Pública de Tarragona, hi ha al voltant d’una cinquantena de llits tancats i sis quiròfans tancats, a banda de la greu situació de les llistes d’espera.

Des del grup s’ha exigit públicament “la reobertura immediata dels llits, quiròfans i serveis com les urgències del CAP amb dotació econòmica i personal sanitari suficients per atendre als pacients i poder revertir la situació. Aquestes accions, a més a més, ajudarien també a revertir la situació de les llistes d’espera”.

El Grup de Defensa per la Sanitat Pública de Tarragona també s’ha volgut centrar al voltant del model público-privat actual. Setien ha exigit que “s’aturin i es reverteixin les dotacions a entitats privades, que els centres públics gestionats amb fórmules privades i els rescatats amb diners públics passin a ser gestionats 100% sota control públic, que el 100% dels diners públics es destinin a finançar centres públics, que s’aturi l’activitat privada als centres públics i que el model de sanitat pública sigui universal, sense corrupció i sense opacitat, que no faci negoci amb la nostra salut”.
Redacció TT - 08/08/2018 - 08:34h
Siempre viviendo del cuento
15/08/2018
17:15
Como cada 4 años salen y proliferan los que quieren tener su protagonismo, o quieren enchufar a alguien o necesitan una subvención o simplemente quieren engañar a los políticos nuevos a los que tratan como tontos. Cada cierto tiempo dependiendo de las necesidades o intereses salen a la prensa con nuevas plataformas, entidades o lo que convenga unos que quieren arreglar la sanidad, las listas de espera etc, etc, etc. Pero hoy en día con las redes sociales, internet y las hemerotecas podemos ver como hace unos años salían en reuniones con sanidad etc. Para el CAP de La Granja TORREFORTA... TODO QUEDÓ EN AGUA DE BORRAJAS. bueno algún favorcito sacaría alguien.? Luego otras reuniones, NADA DE NA
quin futur
11/08/2018
20:28
Què? Ara haurem d'anar a curar-nos a Reus,
No lo reglan por que no quieren
08/08/2018
14:29
Ya estaría solucionado si hubieran querido, no necesitan sus votos para gobernar,... porque no han exigido que arreglen la sanidad.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.