L'Hospital Joan XXIII, referent per a tota la província en cirurgia oncològica hepato-biliopancreàtica
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Tot i que l’Hospital Universitari Joan XXIII ja realitzava diferents tipus de cirurgies complexes de l’àrea hepato-biliopancreàtica, és des del passat mes de novembre que s’ha convertit en referència per a tota la província per realitzar, concretament, la cirurgia oncològica d’aquesta àrea, que abans s’havia de derivar a Barcelona. Aquest fet suposa una millora pels pacients i per a les famílies, ja que es tracta habitualment de pacients amb patologies complexes i amb llarga estada hospitalària.

L’Hospital Universitari Joan XXIII té un comitè oncològic que revisa cada cas de forma individualitzada per oferir el tractament adequat a cada pacient. Estem parlant, majoritàriament, de pacients amb càncer de pàncrees o metàstasis hepàtiques de càncer colorectal. En funció de la complexitat del procediment, el tractament quirúrgic d’aquests pacients es pot fer per via convencional, és a dir, amb cirurgia oberta, o bé per via laparoscòpica o robòtica, mitjançant el Robot Da Vinci, disponible a l’Hospital Joan XXIII des de fa aproximadament un any.

Aquest tipus de patologies necessiten el treball d’un equip multidisciplinari format per diferents professionals: cirurgians, digestòlegs, oncòlegs i radioterapeutes, nutricionistes, radiòlegs, angioradiòlegs, anestesiòlegs, intensivistes, internistes, fisioterapeutes, cures pal•liatives, anatomopatòlegs, psicooncòlegs, infermeria especialitzada i treballadora social, entre d’altres.

L’adquisició de noves tecnologies, així com la formació especialitzada dels diferents professionals en els darrers temps, ha permès que l’Hospital Joan XXIII s’hagi convertit en referent en el tractament dels pacients amb patologia oncològica hepato-biliopancreàtica.
Redacció TT - 04/12/2018 - 10:02h
canvi d'amo i de nom
12/12/2018
13:11
L'hospital veí, ara de la Genialitat, es dirà: Hospital BCN-Reus.
Toni
04/12/2018
16:17
Bona notícia haver assumit una nova especialitat sense haver de desplaçar-nos a Bcn. La Gene acaba d'adquirir el 100% del S. Joan de Reus. Veurem com afecta això al pressupost del JXXIII. Segur que bé, no.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.