C's denuncia que el Govern rebutja un pla de xoc per reduir les llistes d'espera de Joan XXIII
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
La diputada tarragonina de Ciutadans (Cs) al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat que "el Govern de la Generalitat no s’hagi volgut comprometre a aplicar mesures concretes i específiques per reduir les llistes d’espera a la regió sanitària de Tarragona". Durant la comissió de Salut, que ha comptat amb la presència dels regidors de Ciutadans de Tarragona i Cunit, Roldán ha repassat algunes de les dades, com que els pacients han d’esperar 5 mesos per fer-se una mamografia a Reus o 7 mesos per intervenir-se d'una hèrnia al Joan XXIII de Tarragona, que a més és el centre amb llistes d'espera més llargues de Catalunya en l'especialitat de dermatologia.

CDavant d’aquesta realitat, Roldán ha acusat el Govern de la Generalitat de "seguir demostrant que no vol treballar per solucionar els problemes reals dels ciutadans". A més, la diputada taronja ha denunciat la falta de transparència, ja que "Salut no ha publicat el temps d’espera per fer-se proves mèdiques, com ara un TAC".

En la sessió de la comissió de Salut del Parlament, la representant de Cs també ha preguntat al Govern de la Generalitat sobre la data prevista per obrir la segona unitat d’hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII. "És un servei indispensable i cal garantir que estigui operativa durant les 24 hores, per oferir una atenció adequada i evitar trasllats a Barcelona" ha remarcat Roldán. Tot i que es va inaugurar al desembre, aquesta segona sala no ha entrat en funcionament. En relació a aquest servei la diputada de Cs ha preguntat als partits separatistes "quants cateterismes es podrien haver realitzat amb els diners que el Govern de la Generalitat ha destinat al tour de les mentides de Torra, a crear 'chiringuitos' polítics i anar col•locant als 'amics del procés'?"

Per últim, Roldán ha lamentat que el Govern de Quim Torra hagi rebutjat la proposta d’obrir el CAP de Cunit a la nit i durant el cap de setmana. "El que veiem és que, de nou, són els ciutadans els que han de patir la seva mala gestió i les seves polítiques de malbaratament dels recursos".

Finalment la diputada de la formació taronja ha recordat que "darrera de les xifres de les llistes d'espera el que hi ha són persones, famílies que estan esperant per una intervenció, un tractament o una prova, persones que prou angoixa tenen com per haver d'esperar mesos per rebre l'atenció que necessiten".
Redacció TT - 17/01/2019 - 20:42h
Cs
23/01/2019
14:47
Pero si estos no se han preocupado nunca de los problemas sanitarios en Tarragona.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.