El PSC presenta una moció per garantir el servei de pediatria als CAPs
Els socialistes tarragonins alerten de la manca d’especialistes
  
El Grup Municipal Socialista presenta al proper Ple de l’Ajuntament una moció per tal de garantir servei de pediatria als centres d’atenció primària.

Des de fa temps, la manca de pediatres als centres d’atenció primària és evident. Cal resoldre aquesta alarmant situació amb celeritat i urgència perquè, en cas contrari, posem en risc un dels pilars bàsics de la sanitat pública i l’atenció primària per a la infància, comportant un perjudici greu per als nens i les nenes fins als 15 anys. Aquest fet pot agreujar-se per la manca de diligència, planificació i acció del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L'atenció per part de professionals pediatres dels menors de 15 anys comporta substancials beneficis per al sistema sanitari i per als mateixos i les mateixes pacients, com és la millora de la diagnosi precoç, el millor control de les patologies cròniques i la disminució de realització de proves complementàries i de prescripció de fàrmacs que són innecessaris.

Malgrat això, actualment, la Societat Catalana de Pediatria calcula que a Catalunya falten més de 250 pediatres. Alerten, a més, que el nombre de jubilacions de pediatres és superior al nombre de nous professionals en formació i adverteixen que la taxa de reposició està per sota del I’1 per 1, situant-se en un 0,8. L'any 2010-2011 es van formar 63 pediatres a Catalunya i aquest últim any 64 han començat aquesta especialitat però, amb l’agreujant que, durant aquests 8 anys, hi ha hagut un augment de 40.000 infants a Catalunya. S'ha de sumar, també, que de les places MIR de 2017, només es van quedar a Catalunya un 11% d'aquests pediatres.

Aquesta manca de pediatres a l’Atenció Primària és generalitzada a tot el territori català i són moltes les plataformes creades per defensar el manteniment de l’especialitat als CAP’s.
L’objectiu és acordar:
PRIMER.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a realitzar un estudi de totes les Regions Sanitàries sobre les necessitats de Pediatres a l’Atenció Primària.

SEGON.- Establir les accions i un calendari per reposar i dotar de l’especialitat de Pediatria als CAP’s, d’acord amb el que en surti de l’estudi realitzat i garantint, en tot cas, l’equitat territorial, convocant les places de Metges Interns Residents necessàries.

TERCER.- Deixar de concentrar serveis i facilitar la permanència dels i les especialistes a l’Atenció Primària.

QUART.- Traslladar aquests acords al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis.
Redacció TT - 07/02/2019 - 16:06h
Ballesteradas y sus promesas
10/02/2019
10:04
Pero este hombre piensa que ya se lo creen, hace más de diez años que nos engaña. Y ahora encima pactando con Ciudadanos. No lo va a votar ni el TATO
Jajaja
09/02/2019
20:56
Pero ballesteros cre en las mociones..jajaja..se las pasa todas por el forro y ahora el presenta una ..jajaja..tiene cojines!!
A veure
08/02/2019
21:54
Al cap Muralles els pediatres funcionen per regulació escolar. Vacances de Nadal, setmana blanca, dilluns de pont...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.