0 comentaris
16:28
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Per quins motius és positiu que el meu fill vagi al psicòleg?
  
Afortunadament, l’ajuda d’aquests professionals s’ha democratitzat i ha deixat de ser un tema tabú en la societat d’avui en dia.

L’aventura de tenir fills és un camí bonic i gratificant però que no està absent d’obstacles. Durant el desenvolupament els nens i les nenes passen per diferents etapes que comporten importants canvis en l’àmbit físic, conductual, emocional i també social. Aquests canvis poden provocar neguits, incerteses i preocupacions als pares, que sovint es pregunten si determinades conductes poden esdevenir en problemes en un futur.

Val a dir que l’etapa infanto juvenil és una de les més intenses perquè és la que més canvis comporta en un espai de temps més curt. En aquest període és quan es consoliden les bases de la nostra personalitat, ens obrim al món i ens comencem a relacionar amb els altres. És una fase crítica en la qual es forma la nostra identitat, que repercutirà en l’etapa adulta i que per aquest motiu és especialment rellevant.

Històricament la psicologia infantil havia estat relegada a un segon terme, ja que estava associada a malalties mentals i a un estigma social, però actualment s'ha normalitzat fins al punt que són cada cop més els usuaris que sol·liciten serveis i tractaments psicològics destinats als infants, joves i adults. Un dels centres de referència és Squema psicòlegs Girona, que està especialitzat en psicologia d’adults, infanto-juvenil i tractaments de parella. l centre treballa a la ciutat de Girona amb l’objectiu de proporcionar una atenció de qualitat als seus usuaris per millorar la seva salut emocional i el benestar personal.

Squema és un centre psicològic ubicat a Girona que està especialitzat en psicologia per adults, psicologia infanto-juvenil i teràpies de parella

Quan els pares es pregunten si acudir a un psicòleg, el primer que han de tenir en compte és que durant el creixement d’un nen o nena és comú patir alts i baixos. Això no ens ha d’espantar, ja que forma part del desenvolupament i del procés de maduració. Però serà quan els comportaments dels fills s’allunyen de les conductes usuals del grup normatiu dels nens de la seva edat, quan els pares haurien de plantejar-se acudir al psicòleg infantil, ja que els pot ajudar a gestionar aquestes situacions, orientar-los i donar resposta a les seves incerteses.

En quines situacions ens hem de plantejar acudir a un professional? Algunes d’aquestes circumstàncies poden ser quan hi ha retards en el llenguatge, quan el ritme a l’escola és significativament menor que el dels companys i companyes, quan encara es mantenen comportaments característics d’etapes anteriors, etc. Però poden manifestar-se altres signes que ens poden posar en alerta. Aquests són alguns dels comportaments que ens poden avisar que el nostre fill necessita l’ajuda d’un psicòleg:

- Canvis sobtats en l’estat d’ànim o en la conducta sense un motiu aparent, com tristesa, apatia o irritabilitat enfront determinades situacions.

- Problemes o dificultats per relacionar-se amb els seus iguals, ja sigui per comportaments violents, per timidesa o per manca d'interès.

- Por a la solitud, insomni, malsons i/o terrors nocturns.

- Comportaments inadequats o disruptius, com el negativisme o l’agressivitat.

- Problemes a l’escola com dificultats a l’hora de concentrar-se, absentisme o altres conductes que produeixen una disminució del rendiment acadèmic.

- Tics, obsessions o trastorns físics que no tenen una causa mèdica, com mals de cap, vòmits o fins i tot problemes dermatològics.

- Assetjament escolar, per intervenir en els nens i nenes que pateixen com en els que el produeixen.

L’impacte de la separació dels pares en els fills

Un dels motius pels quals els fills poden presentar problemes és la separació dels pares o l’aparició d’una crisi de parella. Aquestes situacions constitueixen factors de risc en el marc de la família que són susceptibles de repercutir en els infants i adolescents i que els poden influir negativament en altres àmbits com el personal, l’acadèmic o el social. En aquestes situacions els professionals recomanen als pares que realitzin teràpia de parella a Girona, de forma complementària al tractament psicològic que pugui seguir l’infant o adolescent. La teràpia de parella té com a objectiu treballar aspectes de la relació per millorar la reciprocitat, incrementar els esdeveniments positius i l’obtenció d’incentius en el marc de la parella, així com fomentar la comunicació i la capacitat per arribar a acords per enfortir la família. Mentre que en relació als més petits la intervenció pot orientar als pares en l’adquisició d’un estil educatiu democràtic i contribuir a millorar les habilitats de criança. Aquestes actuacions poden repercutir positivament en el desenvolupament dels infants en limitar els factors de risc en l'àmbit familiar, perquè se sentin segurs en la seva zona de confort i fomentar així un millor equilibri emocional, una major autoestima i seguretat enfront de la vida.
Publi-espai - 05/08/2019 - 16:28h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.