La Xarxa de Santa Tecla distribuirà 19.500 vacunes contra la grip
  
Durant l’hivern l’exposició a les baixes temperatures i la circulació de diversos virus que causen infeccions respiratòries, com ara el refredat, la grip i la bronquiolitis, poden posar en risc la nostra salut. Aquestes malalties s’encomanen fàcilment, però es poden prevenir amb algunes mesures senzilles, com ara la vacunació, en el cas de les persones que tenen alguna condició de risc, i l’adopció d’unes bones pràctiques d’higiene. Precisament aquest passat 28 d'octubre el Servei Català de la Salut va iniciar la campanya de vacunació contra la grip a través dels centres sanitaris de tot el territori.

La grip continua sent un problema important de salut pública, com a conseqüència de les altes taxes de morbiditat que es produeixen durant les onades epidèmiques anuals i la presència de complicacions en grups específics de població. S’estima que pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general i fins al 50% de la població internada en institucions sanitàries i socials. En el cas dels àmbits geogràfics del Baix Penedès i el Tarragonès nord, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla distribuirà un total de 19.500 vacunes entre la població a través de les sis Àrees Bàstiques de Salut (ABS) del Vendrell, l'Arboç, Calafell, Torredembarra, Tarragona Llevant i Vila-seca.

La vacuna, la millor defensa

En el cas de la grip, hi ha disponible una vacuna que redueix el risc d’infecció i ajuda a prevenir possibles complicacions en persones que es troben en situació de risc. Aquestes persones que tenen alguna condició de risc són les que s’han de vacunar i ho poden fer gratuïtament al seu centre d’atenció primària, principalment durant els mesos de novembre i desembre, però també durant la resta de l’any. La vacuna s’ha d’administrar cada any perquè la seva preparació varia en funció dels virus gripals, que canvien cada temporada.

Vacuneu-vos contra la grip i no us la jugueu si:

• teniu seixanta anys o més

• patiu:

o alguna malaltia crònica que la grip pot agreujar (diabetis, malalties del fetge, del ronyó, respiratòries o cardiovasculars...)

o malalties que debiliten el sistema de defenses del cos

o obesitat mòrbida

• esteu embarassada

• esteu internat/ada en una institució tancada (residències, centres de salut mental...)

• podeu transmetre la grip a algun dels col•lectius anteriors perquè hi conviviu o els assistiu (professionals de la salut, professionals d’assistència domiciliària, cuidadors informals, treballadors d’institucions tancades...)

La vacuna no pot produir la malaltia perquè està elaborada amb virus gripals morts. A més, els efectes adversos són mínims i en la majoria de casos només inclouen molèsties locals lleus. Les úniques persones a qui no se’n recomana l’administració són els infants menors de sis mesos, les persones que pateixen malaltia aguda o les que tenen al.lèrgia a algun component de la vacuna.
Redacció TT - 31/10/2019 - 10:01h
vida sana
04/11/2019
13:17
Com diu la saviesa popular: llimones, cebes i alls... el metges al carall.
Mel de la bona millor que sucre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.