La CUP emplaça el Delegat de Sanitat a actuar amb celeritat davant les greus situacions als hospitals de Tarragona
  
Les denúncies per part de persones que avui estan a primera línia en la lluita contra la COVID19 són una constant, i Tarragona no és cap excepció.

La CUP està rebent queixes per part de treballadores i treballadors del món sanitari tarragoní des de l’inici del Decret d’Alarma per part del govern espanyol. Sorprenentment, la quarta setmana des del que es podria qualificar com l’inici oficial de la crisi del coronavirus, les queixes relacionades amb la manca de recursos i el canvi constant de protocols no només no han minvat sinó que s’han incrementat.

El dèficit d’EPIs a hospitals, CAPs i residències segueix sense resoldre’s. Malgrat en van arribant, el proveïment és insuficient i, concretament, la quantitat de mascaretes FFP2 i FFP3 és irrisòria. La manca de tests per a detectar els contagis de COVID19 també és una realitat que no té cap justificació. No només no s’estan fent proves massives a la població que permetin avaluar de forma correcta l’evolució de l’epidèmia, sinó que ni tan sols s’estan practicant a tot el personal sanitari.

A l’Hospital Santa Tecla, a més, es dóna la circumstància que malgrat hi ha treballadores que han donat positiu en el test de la COVID19, no s’ha practicat la prova a les persones que treballaven en contacte amb aquestes, i segueixen treballant a l’hospital. També a l’Hospital Santa Tecla, de manera incomprensible, s’ha reobert una zona que romania tancada des del 2013 per risc de despreniments i perquè havia cedit part del terra.

A tot plegat s’hi afegeix el fet que es contractin alumnes de 4rt curs del grau d’infermeria sense que prèviament hagin incrementat les jornades reduïdes dels propis treballadors i treballadores fins a fer-les completes. Fet que només s’explica per una motivació econòmica, doncs als estudiants no se’ls contracta com a diplomats en infermeria sinó com auxiliars.

Per tot plegat, la CUP de Tarragona ha emplaçat el Delegat Territorial de Sanitat al Camp de Tarragona a actuar amb la major celeritat possible per posar solució a qüestions tan greus com aquestes. De la mateixa manera, la CUP fa una crida a l’alcalde Ricomà per tal que el govern de la ciutat es posi al costat del personal dels centres sanitaris i les residències per tal que en un moment tan crític com l’actual, almenys puguin dur a terme les seves funcions amb la major seguretat possible.
Redacció TT - 06/04/2020 - 21:17h
Eps
07/04/2020
15:14
...y todavia no ha dimitido nadie...y en el CAP Llevant, que estaba libre de Covid, traen a todos los del sociosanitario que resulta estan infectados de covid...vaya cracks!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.