0 comentaris
11:32
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Salut gestionarà els Hospitals de Sant Joan de Reus i l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre
  
El Departament de Salut ha culminat el procés de compra de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

El dilluns 20 de juliol va tenir lloc l’acte de compravenda de l’hospital reusenc i el traspàs de l’empresa gestora del centre de la Ribera d’Ebre cap a Salut Terres de l’Ebre.

La consellera de Salut, Alba Vergés, afirma que amb aquesta compra s’obre una nova etapa “hem complert els compromisos que vam assumir fa un any, obrim una nova etapa en els projectes professionals, el desenvolupament i el reforç assistencial en aquesta zona del país”.

Vergés ha valorat els beneficis que reportarà a la ciutadania: “La compra suposa endreçar el sistema sanitari i fer de les Regions Sanitàries del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, regions amb la màxima d’autonomia possible”.

Aquest dimecres, 22 de juliol, s’ha dut a terme la signatura de subrogació de les posicions deutores dels dos crèdits contrets per l’Ajuntament de Reus, que passaran a ser deutes de la Generalitat de Catalunya en 49.405.463 euros. Una operació que, en paraules del director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, “no s’ha de veure com un canvi de propietaris d’una estructura valuosa com és un hospital o tota la primària, sinó que es tracta d’un pas endavant per projectar els professionals sanitaris i amb la mirada posada als usuaris”.
La compra de l’Hospital Sant Joan de Reus dona compliment a l’acord regulador de les bases per a la reordenació de la prestació dels serveis públics de salut. Un acord entre el Departament de Salut, el Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda i l’Ajuntament de Reus del gener de 2019. Al igual que l’acord de govern del passat 23 de desembre pel qual s’autoritzava a la formalització del conveni regulador entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Reus per a la racionalització de l’activitat assistencial del sistema públic de salut a la ciutat de Reus i Móra d’Ebre, incloses les seves respectives zones d’influència.

L’Entitat de Dret Públic Salut Sant Joan de Reus- Baix Camp i Salut Terres de l’Ebre van constituir el seu Consell d’Administració el passat 7 i 23 d’abril respectivament designant-ne com a president el director del Servei Català de la Salut.

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus compta amb una plantilla de 1.350 persones de les quals 5 corresponen a direcció, 350 a l’àrea mèdica, 845 a l’àrea d’infermeria, 122 a l’àrea administrativa, 26 a diplomats en fisioteràpia, treball social o dietistes i 2 a personal de serveis.

Pel que fa a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, actualment compta amb una plantilla de 344 persones, dels quals 78 són facultatius, 106 són diplomats, 70 auxiliars, 14 tècnics, 38 administratius i 38 d’altres categories professionals.
Redacció TT - 24/07/2020 - 11:32h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.