0 comentaris
14:13
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament activa un paquet de mesures per contenir els rebrots de coronavirus
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, recorda que “Tarragona és de les ciutats mitjanes que millor està en els indicadors d’incidència de la pandèmia. No podem abaixar la guàrdia. Hem de continuar fent un esforç col.lectiu per mantenir el coronavirus a ratlla i contenir els rebrots. Es pot fer gairebé tot si es fa bé, però no si es fa malament”, subratlla.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona decreta mesures per augmentar la seguretat davant el risc que incrementin els contagis. “Com a ajuntament està a les nostres mans poder prendre decisions per ralentitzar la situació i això és el que volem amb aquest paquet de mesures. Ens volem avançar en la presa de decisions abans que les decreti el Departament de Salut perquè significarà que la situació s’ha agreujat. Els ajuntaments tenim limitacions en determinades coses, però el que estigui a la nostra mà ho farem. Això va de salut i, per tant, ens ho prenem molt seriosament”, ha subratllat l’alcalde.

Ricomà va convocar ahir la Junta de Portaveus per informar a la resta de grups municipals de les mesures decretades i, posteriorment, es va reunir telemàticament també amb representants veïnals. Aquest matí i els propers dies continuarà els contactes amb representants del teixit econòmic i social de la ciutat. “És molt important el paper que juguen les entitats veïnals. Els seus presidents són persones respectades i conegudes en el seu entorn. La responsabilitat no és seva, però ells poden contribuir a contenir els rebrots”, manifesta Ricomà.

Les mesures decretades són:

Platges: Es tancaran les dutxes de les platges a partir de setembre.

Tancament de les fonts públiques: a partir d’avui es tancaran les fonts públiques i les ornamentals continuaran tancades. Paral.lelament, s’està treballant amb les famílies més vulnerables i, que Serveis Socials ja hi ha estat en contacte durant l’estat d’alarma, per assegurar l’abastiment en tots els casos mitjançant les eines més adients en cada cas (comptador solidari ja instal.lats, abastiment de garrafes d’aigua o a través de les targetes moneder en els casos que en tinguin). Amb les noves famílies que es detectin, els tècnics de Serveis Socials valoraran quina és la millor opció per disposar d’aigua

En relació amb les persones sense sostre, l’Ajuntament està treballant amb les entitats de la Xarxa Persones Sense llar per tal de facilitar ampolles i/o garrafes d’aigua i que les puguin distribuir quan sigui necessari.

Més neteja i desinfecció de carrers: L’Ajuntament de Tarragona torna a reforçar la neteja i desinfecció dels carrers, així com en llocs estratègics com són els accessos als hospitals, als CAPs, a les residències de gent gran, als mercats, supermercats i botigues d'alimentació. En definitiva, a les zones amb més afluència de gent.

Un altre dels serveis que s’incrementen és el d’esbandiment mixt, compost per un conductor i 2 operaris amb un camió cisterna de 16.000 litres. Aquest servei és prioritari en desinfeccions perquè llença aigua a pressió, dirigida per un operari, a la calçada, i sobretot a les voreres. Es passa d’1 equip diari a 5 diaris (2 de matí, 2 de tarda i 1 de nit). Aquest reforç es distribuirà en diferents zones i carrers de tota la ciutat. També s’està intensificant la desinfecció a totes les places de la ciutat, ja que és on s’acumulen les persones.

“Tornem a centrar els esforços en la neteja dels carrers i sobretot dels espais que estan exposats més al públic”, explica l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que afegeix: “Aquests canvis de serveis impliquen una reorganització dels existents i no suposen cap sobrecost econòmic per l’Ajuntament. De fet, apliquem els mateixos efectius i operativa que vam aplicar durant els mesos de març, abril i maig”.

Relacions laborals: l’Ajuntament recomana entrades i sortides esglaonades, així com prioritzar el teletreball. El consistori mantindrà el teletreball i es continuarà amb les sessions telemàtiques.

Mercats: Reforç del control i cessió de l’activitat en cas d’incompliment. Les distàncies es respecten i també les mesures higièniques. A Bonavista, que és el mercat més gran i amb més afluència de gent, hem espaiat les parades i hi ha un accés d’entrada i un de sortida. “Si algú no fa cas de les normes, no tindrem inconvenient en cessar l’activitat. Hem de ser rigorosos”, assegura l’alcalde.

Zones blaves: Es reforçarà la neteja dels parquímetres per dotar de més higiene i recomanem que s’utilitzi l’aplicació de mòbil per al pagament.

Atenció especial a les activitats socials i reunions de joves: conscients que els joves són el principal grup de transmissió del coronavirus, l’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa agents de salut que seran joves voluntaris que actuaran conjuntament amb els komandos Nits Q a les zones de lleure on es concentren els joves.

L’objectiu d’aquests voluntaris és recordar la necessitat de complir les mesures de seguretat, higiene i l’ús de mascareta. S’estan preparant sortides dels Komando específiques relacionades amb la COVID i els joves en aquells punts de trobada informal i d’oci nocturn de joves fora dels establiments dedicats a aquesta activitat.

Tanatori municipal: s’han tornat a prendre mesures de restricció de l’aforament a les instal.lacions del tanatori municipal per evitar que incrementin el nombre de contagis per la Covid-19. Per tant, a les sales de vetlla es permet un màxim de 10 persones; l’aforament de la sala de cerimònies es redueix a la meitat; un màxim de 4 persones al crematori i es recomana no fer grups als passadissos, per tant, donar el condol en el temps estrictament necessari.

Campanya de Guàrdia Urbana i Protecció Civil per afavorir la responsabilitat ciutadana: L’Ajuntament de Tarragona implementarà, a partir de la setmana vinent, un nou protocol per reforçar la responsabilitat social de la població davant la pandèmia. Es tracta d’un operatiu amb una doble acció: per una banda, els voluntaris de Protecció Civil duran a terme una actuació informativa i pedagògica per recordar les mesures de seguretat, especialment l’ús de la mascareta i el manteniment de la distància social. I per l’altre, quan sigui necessari, la Guàrdia Urbana actuarà donant compliment a les instruccions de no respecte de les normes de salut i protecció civil, amb les corresponents denuncies a la ciutadania o als establiments. Aquestes accions es durant a terme especialment en zones de concentració i espais de trobada de la ciutat. Cal recordar que les denúncies que s’han tramitat des de mitjans de juliol fins al 24 d’agost són 55, la majoria de caràcter lleu. D’aquestes denúncies, la majoria, 30, són per incompliment de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. També s’han tramitat 2 denúncies per no mantenir la distància interpersonal i 7 per fumar sense mantenir la distància de dos metres reglamentaria. Per altra banda, pel que fa als establiments s’han tramitat 9 denúncies per superar l’aforament o no complir les mesures de seguretat i 7 per no respectar les restriccions horàries.

Esports: la conselleria d’Esports desenvoluparà un nou protocol que permeti una activitat esportiva amb la màxima seguretat possible. Els clubs de la nostra ciutat poden seguir realitzant entrenaments, de forma segura tal com ja ho estan fent actualment, però les competicions d'esports no compleixen les mesures de distanciament de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per a prevenir el risc de contagi de la Covid-19. A més a més, les competicions esportives impliquen nombrosos desplaçaments entre ciutats, que poden convertir l'esport en un potencial focus de contagis. Aquestes mesures Es faran extensives a totes les disciplines esportives, però s’incidirà de manera especial en aquelles disciplines de contacte. “Hem pres aquesta decisió per responsabilitat, però ens oferim a parlar amb la Secretaria d’Esports i les federacions esportives per trobar la millor solució per tothom”, remarca l’alcalde Ricomà.

Per altra banda, les instal.lacions municipals romandran obertes perquè, des de la represa de l’activitat, l’aforament es limita a un màxim del 50 per cent. A més a més, per accedir a les piscines, gimnasos, activitats dirigides o la resta d’instal.lacions és imprescindible demanar cita prèvia. Una mesura que està funcionant molt bé i permet un control exhaustiu de totes les persones que accedeixen a cada espai esportiu.

A l’educació infantil de primer cicle (Llars d’Infants) està previst que ho facin presencialment i en les mateixes condicions de seguretat que les escoles de primària i en les dates previstes, 14 de setembre. Les condicions d’obertura resten fixades per les instruccions del Departament d’Educació i sota aquestes instruccions està prevista l’organització de les llars d’infants municipals. Estem pendent que surtin les noves instruccions anunciades per la Generalitat de Catalunya i si afecten en aquests nivells educatius. Si és així es procedirà a aplicar les instruccions que se’n derivin. Estem pendents de la publicació.

Pel que fa al centre de formació d’adults, la seva organització resta supeditada a les instruccions del Departament d’educació i l’iniciarà el curs en la data prevista en el calendari escolar, 21 de setembre, i amb les condicions, tal com deia, de seguretat fixades per salut i educació en les directrius de 3 de juliol.

L’escola municipal de música ja te l’oferta formativa adaptada a la situació Covid, ajustant les sessions perquè les transicions, canvis d’alumnes de classe, es facin per garantir el distanciament i la desinfecció dels instruments. La resta de de normes de salut i seguretat, també queden recollides en les instruccions i directrius de Salut i Educació. Inici previst el 21 de setembre.
Redacció TT - 26/08/2020 - 14:13h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.