El CODITA creu que les infermeres escolars són fonamentals per evitar les 'fake news'
  
La tornada a l’escola en època Covid-19 pot provocar que aquells menors que s’infectin o que hagin passat la malaltia, siguin assenyalats per la resta de companys. Evitar-ho és imprescindible, especialment en època de mòbils i internet que faciliten la difusió d’aquestes noticies falses. Des de CODITA creuen que per evitar-ho és molt important la infermera escolar que juga un paper fonamental en l’educació per la salut a la comunitat educativa. “La formació i informació en salut sobre la covid-19 en l’àmbit escolar serà clau per evitar les fake news i evitar que els alumnes contagiats siguin assenyalats”, expliquen des del Col.legi d’Infermeres de Tarragona.

De fet, des de CODITA creuen que una tornada a l’escola saludable passa també per prendre mesures de protecció a nivell personal i familiar, més enllà de les que hagin de seguir els centres escolars.

Per això, consideren necessari que els pares no portin els seus fills a escola si aquests presenten símptomes, que facin portar als seus fills mascareta a partir dels 6 anys, i que tant els pares com les mares no entrin al centre escolar quan els acompanyin.

Les infermeres de Tarragona entenen que és fonamental que s’ensenyi als nois i noies algunes mesures com per exemple que no comparteixin ni llibres, bolígrafs, llapis, llibretes, o qualsevol altre tipus de material escolar. Igualment, en cas d’utilitzar transport escolar cal ensenyar-los a seure sempre en el mateix seient. És important, també, que els nens i nenes sàpiguen que si hi ha una font d’aigua al centre escolar, no n’han de beure directament, sinó utilitzar-la per omplir ampolles. També recomanen no beure aigua directament de les aixetes del bany.

“És una tasca de sensibilització a les famílies perquè elles també ensenyin als seus fills i filles normes bàsiques de protecció que facilitaran evitar els contagis, més enllà de les mesures i protocols que tots els centres educatius hauran de seguir. Cal que les famílies siguin corresponsables també en la prevenció de la salut en moments complexos com els actuals” conclouen des de CODITA.

CODITA

El Col.legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona reuneix més de 4.000 professionals, i compta amb seus a Tarragona i Tortosa. El Col.legi ofereix serveis de tota mena i fa una defensa activa de l’excel.lència sanitària a Catalunya. Igualment, mira de respondre a les expectatives de progrés i innovació d’una professió que cerca la millora continuada i és clau per a la salut de la ciutadania del nostre país.
Redacció TT - 07/09/2020 - 12:33h
Sí, si, tot correcte
07/09/2020
21:27
I els CAP's quan?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.