Joan XXIII incorpora una ressonància magnètica nova amb una major precisió en el diagnòstic
  
L’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) ubicat a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha instal.lat una segona unitat de ressonància magnètica i ha realitzat una actualització d’un dels equipaments de TC (Tomografia Computada), dues actuacions que milloren la qualitat, la rapidesa i el confort pels pacients i per als professionals.

El nou equip de ressonància magnètica, Philips Ingenia Evolution 1.5T, incorpora la tecnologia de flux de treball accelerat combinat amb intel.ligència artificial per escurçar els temps d’estudi i millorar els processos diagnòstics. És el primer equip d’aquestes característiques que s’instal.la a Catalunya.

La nova ressonància magnètica (RM) reforça i amplia la capacitat de diagnòstic de l’hospital en quantitat i qualitat, a més de dotar-lo d’una major precisió en el diagnòstic. Té un paquet de software multimodal que permet fer estudis de mama, de fetge, de pròstata i múscul-esquelètics. És completament digital i incorpora mètodes d’exploració ràpids i reproduïbles, evitant repeticions innecessàries per al professional sanitari i els pacients.

Tot això converteix aquesta RM en una de les modalitats diagnòstiques més versàtils del moment i és capaç d’oferir diferents tipus d’informació sobre el funcionament del cos humà. La informació es processa de manera intel.ligent gràcies a la intel.ligència artificial i permet fer un diagnòstic precís, de manera no invasiva i ara també en menys temps.

A més, de cara al pacient destaca la millora del seu confort, amb un major espai, ben il.luminat, i un major diàmetre d’entrada de l’aparell, el que redueix l’ansietat de la persona que se sotmet a la prova. L’equip és menys sensible als artefactes que sorgeixen pel moviment del pacient, evitant en alguns casos la repetició de les proves.

També s’ha dut a terme una reestructuració de les sales de recuperació compartides amb l’altre equip de ressonància magnètica existent, junt amb la remodelació de la sala de control, fent-la més funcional i proporcionant un millor control dels dos equipaments.El fet disposar de dues unitats de ressonància magnètica és una millora per a la gestió i la disminució de les llistes d’espera.

En referència a l’actuació que s’ha realitzat en un dels dos equipaments de TC, s’ha fet una actualització de la màquina que ha permès evolucionar de 40 a 128 detectors, per tant, més qualitat d’imatge i més rapidesa per fer les exploracions. També suposa menor dosi d’irradiació pel pacient.
Redacció TT - 11/12/2020 - 08:20h
m'agrada
12/12/2020
09:52
Una bona cosa per saber que ens ha donat de dolent aquest món empastifat i que no para d'empastifar-se.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.