0 comentaris
09:31
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Els resultats dels anàlisis de les aigües residuals per detectar la presència de la Covid, disponibles al portal de Dades Obertes de l'Ajuntament
  
Fotografia d'arxiu deTot Tarragona
Des del mes d’abril, el Laboratori d’Ematsa, en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat, realitza setmanalment aquests controls en punts de mostreig que es corresponen amb les àrees bàsiques de Salut. Les dades recollides permeten comptar amb un indicador de l’evolució de la pandèmia.

El Portal de Dades Obertes presenta els resultats en diversos formats; per una banda, en arxius descarregables per a ser reutilitzats i, per l’altra, en un format visual que permet consultar les dades per zones i dates i classifica el risc en colors fàcilment identificables. La informació s’actualitza setmanalment i estan disponibles les analítiques des del mes d’abril.

Tal com explica el president d’Ematsa i conseller de Govern Obert de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny: “Hem posat un marxa un sistema de detecció des de 0, col.laborant amb diverses organitzacions internacionals per establir un model comú d’anàlisis que permeti compartir i comparar les dades. Ara, amb un sistema establert i consolidat, fem un pas més i posem les dades a l’abast de la ciutadania. La transparència i les dades obertes tenen com a objectiu facilitar l’accés lliure a conjunts de dades de la gestió pública”. En aquest sentit, Fortuny afegeix, “conèixer l’evolució d’aquest virus, que s’ha convertit en un greu problema de salut pública, on les actituds individuals compten ens permetrà disposar de més informació per actuar amb responsabilitat”.

Al Portal de Dades Obertes, també es poden consultar les dades de la qualitat de l’aigua de la xarxa d’abastament, així com de l’aigua de les fonts públiques.

Enllaç a les dades: https://bit.ly/3854Qpo
Redacció TT - 07/03/2021 - 09:31h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.