0 comentaris
16:35
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Obra Social "la Caixa" inaugura una Ciberaula a l'Hospital de Tortosa
• Els nens i nenes de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa podran accedir des d’ara a la nova CiberCaixa Hospitalària, un espai dissenyat especialment per a ells i les seves famílies
La Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli; el Director d’Àrea de “la Caixa” a les Terres de l’Ebre, Ernest Gómez; el gerent territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l'Ebre, Roger Pla; el director de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació “la Caixa”, Marc Simón, i el Director Gerent de l'ICS, Enric Argelagués, inauguren avui la CiberCaixa situada a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Fa sis anys, l'Obra Social "la Caixa" va posar en marxa un projecte dirigit a l'atenció de la infància hospitalitzada: la creació d'espais lúdic educatius pels nens ingressats en centres sanitaris. Aquesta iniciativa, fruit dels acords entre la Fundació "la Caixa" i els diferents governs autonòmics, compta des d'avui amb 58 CiberCaixa hospitalàries, 7 de les quals ja es troben en funcionament a Catalunya. A nivell nacional, el projecte contempla l'establiment d'una xarxa de 71 CiberCaixa repartides per centres sanitaris de tota Espanya.

L'obertura de la CiberCaixa a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha suposat una inversió per "la Caixa" de 144.068 euros i forma part del conveni que la Conselleria de Salut de la Generalitat i la Fundació "la Caixa" van signar l'any 2002 per instal•lar 10 CiberCaixes en hospitals de Catalunya. Aquesta nova instal•lació és la setena, darrera de les inaugurades a l'Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), l'Hospital Parc Taulí (Sabadell), Hospital Germans Tries i Pujol (Badalona), Hospital Josep Trueta (Girona), Hospital Arnau de Vilanova (Lleida) i Hospital de la Vall d'Hebron (Barcelona). La inversió total destinada a Catalunya ascendeix a 1.800.000 euros.

Espais per a l'oci i la comunicació

Les tecnologies de la comunicació tenen un paper rellevant a les CiberCaixa. La instal•lada a l'Hospital de Tortosa té 67,35 metres quadrats i està dotada de 6 ordinadors amb connexió a Internet, escàner, càmara digital de fotos, CD, programes educatius interactius i jocs. A més a més, els nens i nenes disposaran, només pel fet de ser usuaris, d’una direcció de correu electrònic pròpia que els permetrà relacionar-se amb els seus amics de l’escola, els seus professors o amb altres nens que, com ells, estan ingressats en un altre hospital. Els menors que, per alguna raó, no poden desplaçar-se a la CiberCaixa disposaran de 2 ordinadors portàtils que podran utilitzar a la seva habitació.

Les CiberCaixa disposen d’un espai dedicat a la informàtica; una zona destinada a la lectura i als audiovisuals dotada de llibres, premsa, vídeos i DVD d’interès per tots els perfils dels seus usuaris: menors i els seus familiars, i un espai infantil. Aquest espai ha estat dissenyat amb mobiliari i materials específics per als més petits com ara jocs, contes o recursos, com les “Maletes pedagògiques” creades per la Fundació “la Caixa”, amb propostes educatives relacionades amb temes com ara el teatre, el color o la música. A la CiberCaixa els familiars dels menors hospitalitzats i els propis malalts poden reunir-se, compartir experiències i oblidar, encara que només sigui per uns moments, la tensió emocional que suposa viure en un hospital.

El Programa de la Fundació "la Caixa" té entre els seus objectius impulsar les comunicacions per ordinador dintre de les activitats educatives que es desenvolupen a les aules hospitalàries. Amb això, es busca fomentar el desenvolupament del menor malalt, des d'un enfocament formatiu, instructiu i de socialització que contribueixi a la seva estabilitat emocional, social i familiar. A més, es vol ajudar al nen en el procés de reincorporació a l'escola així com al manteniment del contacte amb els seus companys de classe a través de les noves tecnologies.

A més, el projecte de l’Obra Social inclou en moltes de les CiberCaixa un Kit especialment pensat per a la dinamització de l'espai. El KitCaixa està dirigit a generar activitats participatives en les que s'afavoreix la interrelació familiar. Cada KitCaixa porta una guia visual amb propostes de joc fàcils de comprendre. Els materials són polivalents: poden triar totes les activitats d'una calaix o fer-ne només una. Es tracta d'adaptar-los a les seves necessitats segons un espai disponible, el temps, l'edat, el nombre de participants, i, sobretot, els interessos de cada moment. La Fundació “la Caixa” programa a les CiberCaixa activitats específiques d’oci i formació que els menors poden realitzar de forma autònoma o amb la participació d’un adult, per la qual es fomenta, d’aquesta manera, la relació intergeneracional.

Aquesta nova instal•lació, com totes les d’aquest programa de l’Obra Social “la Caixa”, ha estat dissenyada tenint molt en compte el perfil dels seus usuaris, intentant crear a través dels seus mobles i de diferents elements un ambient alegre i lluminós que ajudi a passar l’estada a l’hospital.
Redacció TT - 11/12/2008 - 16:35h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.