0 comentaris
17:05
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Gestió i Prestació de Serveis de Salut s’uneix al programa Indexplà que els portarà a elaborar el Pla de normalització lingüística
L’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GIPSS) ha signat un acord amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona per dur-hi a terme un estudi sociolingüístic mitjançant el programa Indexplà.

Es tracta d’un instrument que permet avaluar el grau de normalització lingüística d’una organització a través de la recollida de dades que s’utilitzen posteriorment per a la confecció d’un Pla lingüístic consensuat per l’organització.

L’Indexplà es basa en un sistema d’indicadors, com ara la imatge i la retolació, l’adequació lingüística dels treballadors, els criteris d’ús lingüístic, la documentació d’ús extern, les comunicacions externes i la documentació i comunicacions internes, el resultat dels quals ha de permetre conèixer l’índex de normalització lingüística de l’empresa.

La informació es començarà a recopilar a partir del mes de gener de 2009 a través d’entrevistes personals, l’observació de la informació documentada i el recull de documentació procedent de l’entitat.

En primera instància es durà a terme una anàlisi lingüística de l’empresa pública GIPSS i es farà un diagnòstic de la situació en el que es definiran els perfils lingüístics dels llocs de treball, es determinaran els nivells de competència lingüística del personal amb l’administració i es farà una anàlisi dels usos orals i escrits pel que fa a la documentació i les comunicacions internes i externes.

Els resultats obtinguts d’aquesta anàlisi lingüística han de servir per a definir els objectius i per elaborar el pla de treball que donarà com a resultat el Pla de normalització lingüística de GIPSS.

Voluntariat per la llengua

L’empresa pública i el CNL de Tarragona han signat també un acord per engegar el Programa Voluntariat per la llengua per tal de promoure l’ús social del català.

Per tal de dur a terme aquest Programa es formaran parelles lingüístiques entre les persones que s’hagin inscrit al mateix. Posteriorment, es farà una sessió de formació als participants i se’ls explicarà el funcionament d’aquest.

L’empresa pública GiPSS impulsarà el Programa Voluntariat per la llengua entre els treballadors dels diversos serveis de que disposa l’empresa. Mentre es dugui a terme el Programa es farà un seguiment per part del Centre de Normalització lingüística i una valoració final que determinarà l’ús social del català entre els treballadors dels diferents centres gestionats per l’empres pública.
Redacció TT - 22/12/2008 - 17:05h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.