0 comentaris
20:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Rigau: 'Nosaltres ens vam fer la foto amb l’Alcalde i estem molt tranquils'
  
Segons declaracions del president executiu de la Candidatura 2017 Mario Rigau, “amb la documentació presentada el passat 20 d’agost a la Junta de Portaveus, queda més que demostrada, la transparència de la gestió que s’està realitzant”. Aquestes declaracions, realitzades en roda de premsa, venen arran la Junta de Portaveus que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va convocar el passat dimecres, davant de presumptes irregularitats a la Candidatura.

A la pregunta d'on estan els 580.000 euros que han estat destinats per finançar el projecte, Rigau ha respòs que 500.000 d’aquesta partida han estat adjudicats a l’empresa d’enginyeria Técnicas Reunidas, per l’elaboració del dossier organitzatiu. Segons Rigau aquesta empresa va ser escollida després de valorar altres dos propostes, i que va ser Vicent Añó qui va presentar les ofertes a la Junta Directiva. Tot i que el president, ha dit que no s’ha concretat el contracte amb Técnicas, ni hi ha establerts els terminis de pagament ni les formes de com fer-ho. Rigau ha afegit a més, que el consorci per l’elaboració del dossier amb l’empresa Tecnigenia, va ser un acord impulsat per Técnicas Reunidas, on Tecnigenia actualment ni tindria el 10%, ja que ha entrat una altra empresa de Madrid, de la qual el president executiu no en sap el nom. A més Rigau ha anunciat que el dossier no començarà a elaborar-se fins el gener del 2009.

Rigau ha definit tot el procés de “picabaralla política que no beneficia a la Candidatura” i que “ tots som una mica culpables del que està passant per no haver aturat tot això des d’un principi”. Aquestes explicacions paradoxals han vingut acompanyades de l’anunci que el gabinet jurídic CuatreCasas (una de les assessories més cares i importants d’Europa), està estudiant emprendre accions legals contra els suposats canals difusors de la difamació. Encara que “en ares del consens”, Rigau ha dit que podrien aturar aquest tipus d’accions.

Un altre dels punts calents ha estat l’episodi que va protagonitzar Joan Aregio (CIU), a la Junta de Portaveus, abandonant la mateixa perquè es sentia “ amenaçat, vexat i insultat” per Mario Rigau. Aregio va explicar que es va sentir molest per un comentari de Rigau on deia que el feia responsable d’haver perdut les eleccions municipals. Tot i que Rigau s’ha mostrat conciliador, per la seva banda, Aregio ha declarat per TT que “no tinc res que parlar i discutir amb Mario Rigau, i que si aquest es pensa que les coses s’arreglen oferint un càrrec a CIU, està molt equivocat”. El portaveu de CIU ha reiterat que exigia un cop més que sigui l’Alcalde Ballesteros el que doni les explicacions corresponents.

El càrrec del que parla Joan Aregio, és un altre de les novetats de la defensa de Rigau, el qual ha anunciat que el 28 d’agost es reunirà la Junta Directiva de la Candidatura, per crear una gerència per controlar les activitats de l'entitat. El president executiu ha expressat que voldria que fos un representant escollit per CIU i PP, per així arribar a un consens.

A la pregunta de si es sent recolzat per l’Alcalde, Rigau ha dit que “nosaltres vam estar amb ell al pati Jaume I, ens vam fer la foto i estem molt tranquils”. També ha tingut paraules pel portaveu del PP Alejandro Fernández, qui ha criticat que estigués de vacances i no assistís a la Junta, degut a que ells (comissió de la Candidatura), també estan de vacances però amb disponibilitat.

Respecte el canvi de l’objecte social que Tecnigenia va fer al registre mercantil el passat 6 d’agost, Rigau ha aclarit que aquest moviment ja hi constava en una acta notarial amb data del 27 de maig. A més, la futura seu de l’empresa administrada per Francisco Luengo, segons Rigau, es traslladarà al Port de Tarragona a principis de setembre. Davant la curiosa coincidència que de totes les factures fossin pagades durant el mes de juliol per Tecnigenia, Rigau ha explicat amb poca precisió que això és deu, a que s’havien subcontractat a empreses molt petites i joves, amb “ganes de començar”.

Finalment, Rigau ha expressat el seu malestar per la reputació que està agafant la Candidatura, i que no dimitirà mai en ares del consens. Tal i com ha dit “ jo no dimitiré per capricis de ningú”. Per altre part ha afegit que està d'acord en que l'Ajuntament tingui més pes dintre de la Candidatura.
Documentació addicional
Redacció TT - 21/08/2008 - 20:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.