S’incrementa la presència de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra durant la campanya de Nadal a Tarragona
La mesura pretén millorar el nivell de seguretat als eixos comercials de la ciutat
  
La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra incrementaran notablement la seva presència als carrers de la ciutat, amb patrulles a peu, durant la campanya nadalenca. Amb aquesta mesura es vol millorar el nivell de seguretat dels ciutadans i dels comerciants, especialment als eixos comercials de la ciutat: la Rambla Nova, el carrer la Unió, el mercat central i les zones de vianants.

L’objectiu d’aquest pla de seguretat és prevenir els delictes contra els comerços i garantir la màxima seguretat del trànsit durant aquestes dies, en les quals es produeixen més desplaçaments i s'incrementa l'ús de l'espai públic.
"Incrementem el nombre d’agents al carrer durant els horaris comercials d’aquestes zones de més concurrència pública, no només per reduir els delictes, si no perquè el ciutadà que vagi pel carrer es senti més segur", ha dit Carles Castillo, regidor de seguretat i mobilitat.

Encara que s’incrementi el patrullatge preventiu a les zones comercials més cèntriques del nucli urbà, per la gran afluència de gent en aquesta època, l’estreta col•laboració entre Mossos i Guàrdia Urbana també permetrà que a tots els barris es disposi d’un increment del dispositiu especial de seguretat, fet que permetrà gaudir de les festes amb la màxima normalitat.

Hi haurà més autobusos que connectin els barris amb els eixos comercials de la ciutat

Un dels objectius fixats al pla de seguretat és millorar la fluïdesa del trànsit i garantir la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes, per la qual cosa l'Ajuntament recomana l'ús del transport urbà. En aquest sentit, l’EMT reforçarà en les hores de major demanda les línies que connecten els barris amb els principals eixos comercials de la ciutat.
Durant aquestes dates l’ajuntament també paralitzarà totes les obres que afectin a la circulació de les principals vies de la ciutat, exceptuant les reparacions d'urgència o les obres que ja estiguin en una avançada fase d'execució.

Un altre dels aspectes més importants d'aquest pla de seguretat serà un major control sobre el consum d'alcohol i la vigilància sobre la seguretat viària. En aquest sentit, Castillo diu que volen evitar que es produeixin sinistres i per a això ha demanat a la Guàrdia Urbana que extremi la vigilància i el control, però també fa una crida als ciutadans que ajudin a l’administració sensibilitzant-se que és necessari no consumir begudes alcohòliques si s’ha de conduir.
Redacció TT - 05/12/2008 - 12:29h
jo
09/12/2008
13:51
Sí, si a cumplir l'increment de 1,5 millons d'euros de multes pel 2009 del pressupost del govern d'esquerres.
Magi
09/12/2008
12:49
algú els ha vist? per recaptació i pagar els seus lots de nadal segur que sí, però per corregir comportaments al volant ningú apareix. Si us plau que algú faci algo per disciplinar les rotondes i passos de vianants, o cal una víctma per fer algo i sortir a les fotos?
funcionari
06/12/2008
21:57
al gracios que suposo que es de la..............
el ex-cap de g.u. sr de goya, te un problema greu familiar, i la conya de esquiar, te la pots fotre
per on sap .
pd no llepis mes i mira lo qur dius

que conservis la salut, que altres, no la tenen
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.