0 comentaris
10:36
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Protecció Civil edita en format digital un document de preguntes freqüents sobre el risc químic
  
Fotografia: Tjerk van der Meulen
Protecció Civil de la Generalitat ha editat en format paper, digital i vídeo un document de preguntes freqüents sobre el risc químic que busca donar resposta pràctica als dubtes relatius a què fer en cas d’accident químic, explicant, per exemple, què fer si ens trobem al carrer, què fer si tenim fills i son a l’escola, si som botiguers i hi ha un accident quan el nostre establiment és obert al públic, si tenim una mascota, etcètera.

La directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, ha explicat que el FAQS de risc químic “respon a una inquietud ciutadana” manifestada en les diferents reunions de la taula de crisi i que servirà per explicar “de forma clara i inequívoca què ha de fer i què no ha de fer la població en cas d’accident químic”. “El nostre objectiu és arribar al màxim de població possible i que a la pregunta ‘Què he de fer en cas d’accident?’ la resposta sigui ben clara: m’he de confinar” ha dit Salvat, que ha afegit “I què no he de fer? No he d’evacuar la zona, no he de marxar”. “Amb aquesta eina s’explica què cal fer en diferents formats per arribar a tothom”, ha explicat Salvat.

Les preguntes a les que es dona resposta han sorgit al llarg de les reunions amb el veïnat i teixit associatiu del Camp de Tarragona en el marc de la taula de crisi del Plaseqta que han tingut lloc el darrer any i que tenen continuïtat en la implantació de diferents mesures de sensibilització a la població.

El document de FAQs s’ha editat en paper en dues versions, una d’extensa, amb 81 preguntes i respostes i una de butxaca (20 preguntes i respostes) en les que s’aborden qüestions pràctiques sobre què fer en cas d’accident químic, com s’ha de fer un bon confinament, perquè no és una bona opció evacuar la zona, què són les sirenes de risc químic i com sonen, per exemple. Properament es distribuiran 50.000 exemplars de la versió de butxaca a la població amb la col.laboració dels municipis més propers a les indústries químiques. Les dues versions (extensa i de butxaca) estaran disponibles en català, castellà, anglès i àrab.

La directora Salvat ha explicat que el document de preguntes freqüents forma part de la estratègia de sensibilització a la ciutadania en el marc del Plaseqta i que tindrà continuïtat en un simulacre a la tardor que requerirà participació activa de la ciutadania dels municipis del Plaseqta.

Per la seva banda la Consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció de Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha informat de la campanya que es va engegar el mes d’abril a nivell municipal, editant diferent informació gràfica i duent a terme una sèrie de xerrades a les entitats i associacions de veïns de les zones amb més afectació de risc químic ara per ara, dels barris de Ponent; però també es farà a centres educatius i responsables d’equipaments municipals i comercials. Segons Guzmán “fer aquesta tasca divulgativa és fer partícip a la població i donar-los tots els coneixements necessaris de com actuar davant d’un accident de risc químic, que té com a principal premissa el confinament general de la població”. Així mateix la Consellera ha anunciat que s’ha produït material audiovisual que s’emetrà a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació i en equipaments municipals, “per tal de conscienciar encara més la població en general”.

La directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany, ha recordat que, a banda dels FAQS presentats, es segueix treballant amb el territori en diferents trobades i reunions amb veïnat i teixit social i amb diferents col.lectius essencials conjuntament amb diferents Ajuntaments.
Redacció TT - 13/06/2022 - 10:36h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.