S’ha obert el Procés Participatiu per a decidir el futur de la plaça Primer de Maig de Torreforta
Al primer taller de propostes es van decantar per fer-ne un ús familiar de l’espai
  
El Procés Participatiu per a decidir el futur de l’espai que deixen les cases enderrocades de la plaça Primer e Maig de Torreforta, s’ha obert a tots els veïns de la zona afectada.

L’enderroc dels antics edificis es va iniciar el passat 23 de novembre i l’espai alliberat obrirà una plaça, que esdevindrà un espai d’us públic i que limitarà amb el carrer Ebre. A l’altra banda d’aquest carrer el solar alliberat s’utilitzarà per a construir una escola bressol municipal i el terreny sobrant ampliarà els patis i la zona esportiva del CEP Gual Villalbí.

Davant d’aquest important canvi al barri, Ajuntament i Adigsa han impulsat un procés participatiu entre els veïns per rebre propostes, amb l’objectiu de dissenyar aquest espai considerant els seus interessos i demandes. El procés ha començat amb un taller adreçat als veïns més propers (concretament les 243 famílies residents als tres nous edificis) i el pas següent es ampliar la consulta tot el barri de Torrefota.

De moment s’ha dut a terme la primera fase d’aquest procés, que correspon al taller de propostes i que es va celebrar el passat 24 de novembre. Pel que fa als resultats d’aquesta primera sessió, on hi van assistir 32 veïns del barri, es reflecteixen, a través de quatre eixos –que són: usos, mobiliari urbà, pors i sentiment d’identitat- els desitjos dels veïns que passen per poder passejar com per una Rambla, celebrar-hi festes del barri, tenir un espai de zona verda, una zona de jocs infantils amb bancs i de la mateixa manera, evitar tenir un espai brut i d’oci nocturn descontrolat ni tampoc una pista esportiva, entre d’altres.

En base a les propostes recollides, s’enviarà un resum del taller i una enquesta a tots els veïns, per prioritzar les propostes. Un cop recollida aquesta enquesta es buidarà i es redactarà el document d’iniciatives definitiu que es sotmetrà a l’aprovació d’una assemblea de veïns. Seguidament es traslladarà el document als serveis tècnics encarregats del disseny de la nova plaça i finalment es presentarà el disseny als veïns i es sotmetrà a la seva aprovació.
Redacció TT - 12/12/2008 - 17:20h
Rafael
12/12/2008
18:46
a mi nadie me ha preguntado ni me ha hecho participe de nada, que hago?
veina
12/12/2008
18:01
Que facin un skatepark, que Tarragona no en té.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.