Un metge del CAP de Móra d’Ebre es nega a atendre a un membre de la plataforma pro-cementiri nuclear
  
Segons informa el Grup Veïnal de la Ribera d’Ebre, plataforma que defensa la candidatura d’Ascó a acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radioactius, mitjançant un comunicat, un dels metges del CAP de Móra d’Ebre s’ha negat a atendre a un dels membres de la plataforma, Josep Maria Alcalde, veí de Móra d’Ebre. Alcalde denuncia que dijous passat en el transcurs d’una consulta mèdica, el metge el va rebre amb “agressions verbals i crits” i es va negar a atendre’l.

L’afectat va presentar una denúncia formal al mateix CAP, que depèn del grup SAGESSA, segons el comunicat. El Grup Veïnal de la Ribera d’Ebre també presentarà una queixa davant el Col.legi Oficial de Metges de Catalunya i farà un seguiment exhaustiu per a que Salut apliqui les mesures sancionadores que corresponguin. “Aquest fet no ha de passar desapercebut per l’administració, que no hauria de tolerar la vulneració del dret bàsic a rebre assistència mèdica amb independència de les idees que defensi qualsevol persona. El Grup Veïnal de la Ribera d’Ebre posarà aquest cas en mans d’un gabinet d’advocats per garantir-ho”, ha expressat la plataforma.

Els defensors de l’MTC, lamenten també el to generalitzat de crispació que, segons ells, habitualment fa servir el moviment contrari al cementiri nuclear i instem als seus “adversaris ideològics” al diàleg, la serenor i a debatre arguments des del respecte.

En relació a aquesta informació, cal aclarir que el CAP de Mora d’Ebre, està gestionat per l’ICS, i no per SAGESSA, del que si depèn l’Hospital, tal i com s’afirma en el comunicat i com poden veure a la reclamació presentada.
Documentació addicional
Redacció TT - 12/04/2010 - 17:10h
Comentari eliminat
20/06/2011
12:36
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Domènec Benaiges Monreal
03/05/2010
12:27
Un altre embolat de premsa i interessos polítics i econòmics que recauen sense cap fonament amb una de les professions més castigades i sacrificades, com és la dels sanitaris.
Sense cap prova i -molt em temo que amb motius infundats-, sembla que es condeni un professional com el Dr. Fuster per una cosa que ni ha fet ni ha dit. Ni tant sols el dret a la defensa i a la presunció d'inocència, potser és que la seva paraula val menys.
El CAP de Mora d'Ebre-Móra la Nova i la seva Àrea Bàsica estan gestionats per l'ICS (Institut Català de la Salut) sense cap relació amb Sagessa, (un altre error informatiu?).
Paqui Monterroso Segura
22/04/2010
13:19
Hace años que comparto guardias con el Dr. Fuster y no creo que actuase como manifiesta el Sr.Josep Maria Alcalde.
El Dr. Fuster es un profesional y como tal acostumbra a comportarse. El puede tener su propia opinión en cualquier tema ;como todo el mundo; y seguro que no siempre coincide con la de sus pacientes, pero estoy convencida de que eso no le impide visitarlos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.