El 19,8% de la població de Tarragona està sota el llindar de la pobresa
Els jubilats vidus és un dels col•lectius més afectats per aquesta situació
  
Així es desprèn de l’enquesta sobre condicions de vida de la població de Tarragona al 2007, encarregada per Càritas a la URV, i on s’han estudiat 931 llars de la ciutat.

Aproximadament 26.500 persones, el 19,8% de la població total de Tarragona, tenen uns ingressos inferiors als establerts per la Unió Europea.

Segons l’enquesta, els col•lectius on hi ha un major índex de pobresa són el dels jubilats, on un 47% viuen en situacions vulnerables econòmicament, fet que s’agreuja si són vidus. Un segon col•lectiu més afectat per aquesta situació són les llars on hi ha ruptura familiar, i un tercer, les llars formades per immigrants on només hi ha una font baixa d’ingressos.

Per zones, existeix una diferència molt notable entre Ponent i Llevant. Als barris de Ponent, les taxes de pobresa són més altes. A Riuclar, La Floresta i Icomar un 56% de veïns estan per sota del llindar de la pobresa. A aquests se’ls hi suma Camp Clar, on el 48% dels veïns es troben en la mateixa situació. A Bonavista, la pobresa afecta al 21,1% dels veïns i a La Canonja al 22%. Per la seva banda, a la zona de Llevant, les taxes de pobresa són més baixes, només el 4,9% dels residents estan afectats per la aquesta situació.

Ser dona és un dels factors que agreugen aquesta realitat. En el cas de les persones grans, si és vídua i jubilada té uns ingressos anuals inferiors al llindar. En els processos de ruptura familiar, la dona és la que es veu més afectada.

Segons Càritas, no tothom que es troba en aquesta situació acudeix als serveis socials o a les entitats a demanar ajuda ja que no volen admetre la seva realitat. Per aquesta raó, des de l’Ajuntament s’ha destinat un mediador comunitari per arribar a tothom que ho necessita i no ho demana.
Redacció TT - 18/12/2008 - 11:05h
Catala Montilles
18/12/2008
18:01
En el nucli antic també hi ha molta pobresa la prova aquesta que cada DIA ve la furgoneta de creu vermella a repartir menjar, suposo que algú no li interessa que surti a la llum publica la misèria i fam que hi ha en el barri vell de la nostra ciutat
marxista
18/12/2008
18:00
com deia el gran Groucho, partiendo de la nada hemos alcanzado las más grandes cotas de miseria, anem bé.
42334
18/12/2008
13:45
No arribo a mileurista, i per uns euros m'he adonat que soc allindar de pobresa.
Gràcies pais, gràcies polítics de m...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.