Al juny s’inicien les obres de la quarta fase de restauració de la Catedral
En el transcurs de les mateixes, l’edifici no romandrà tancat i es faran també les excavacions al subsòl per tal de saber si sota es troba el temple d’August
  
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Aquest dijous, s’han presentat les obres que es realitzaran a la Catedral amb motiu de la quarta fase dels treballs de rehabilitació i restauració, els quals han estat adjudicats a l’empresa URCOTEX i tenen un cost de 3,9 milions d’euros. Les obres s’iniciaran aquest mes de juny i estaran enllestides al Nadal de l’any 2011. Així ho ha explicat l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, qui ha expressat la seva satisfacció en veure com els terminis s’han anat complint i perquè aquesta fase “serà la més bonica”.

Les tasques que es realitzaran a l’interior de la seu consistiran en la restauració de pintures, escultures, pedres en mal estat, fissures estructurals i decoració mural de les capelles que donen a les tres naus, l’arranjament de la megafonia, il•luminació, restauració de les cadires, mesures d’evacuació en cas d’incendi i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Les obres es realitzaran en tres fases de sis mesos de duració cadascuna, la primera serà la part central, la segona del centre cap a la porta d’entrada i la tercera al presbiteri i el creuer. Durant el transcurs de les mateixes no es tancarà la Catedral tal i com està programada la feina.

Respecte les prospeccions arqueològiques, aquestes es realitzaran alhora que es fan les intervencions a la part central i tenen previst que les excavacions al subsòl puguin durar un mes. El compromís que existeix és que les prospeccions no poden interferir en el ritme de les obres. “Sota hi ha uns grans blocs i convé veure que tenim en referència al passat i farem el possible per a que així sigui”, ha dit Mons. Miquel Barbarà, degà-president del Capítol de la Catedral. De fet, les diverses investigacions apunten a que sota de la Catedral es troba el temple romà d’August.

Pel que fa a l’orgue que s’havia de col•locar enguany al Nadal i que s’està restaurant a Holanda, aquest no arribarà fins el 2012, com a mínim, i és que no volen que coincideixi amb les obres de l’interior.

En relació a una cinquena fase de restauració, aquesta ja està prevista amb un projecte que inclouria la rehabilitació de les capelles laterals de les naus, amb un alt valor artístic, i el claustre, en estat important de deteriorament.
Pili Domínguez - 20/05/2010 - 14:09h
Catolico
22/05/2010
11:31
Señores de la Iglesia catolica y Apostolica, no creen que ahora no toca gastarse tantisimos millones, mientras que muchos ciudadanos pasan las de cain para llegar a fin de mes, cren ustedes que es más importante el escavar el subsuelo ahora que las personas que no tienen techo para cobijarse... señores imiten ustedes por una vez a JEsus de Nazaret y den le de comer al hambriento y cobijo al que no tiene casa, etc. que el dinero que ustedes pretenden gastar ahora `podría ayudar a muchas familias. Palabra del Señor. (Sin ningún animo de blasfemar)
pucho
20/05/2010
21:47
haurem d'aixecar tot el terra de la cate i fer cobrar l'entrada... o fer una de nova... la podrien fer a l'horta gran també!!
Julia
20/05/2010
20:41
Augustus el taparan.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.