L’Arqueològica posa en dubte la gestió de la regidoria de Patrimoni en aquest mandat
Rafael Gabriel: “Demanen un Pla Especial de Protecció Arqueològica que fixi els criteris que s’ha de seguir per veure que es pot fer i que no, però no hi ha voluntat política”
  
Fa pocs dies que el president de la Real Societat Arqueològica de Tarragona, Rafael Gabriel i el secretari de l’entitat es van reunir amb l’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la Tinent d'Alcalde de Participació, Comunicació i Societat de la Informació, Begoña Floria, després de gairebé 3 anys de “forçada” incomunicació, segons qualifiquen des de l’ens. I és que tal i com ha explicat Gabriel a TT “el que és lògic és que ens escoltin i es veu que no fa falta, la democràcia és participació i no pots pretendre sempre que et diguin el que vols sentir”. La relació amb l’Alcalde, el president de l’entitat la titlla com “amable, perquè és un home amb talante”, però no passa el mateix amb la regidoria de Patrimoni, conduïda per la republicana Rosa Rossell. En aquest cas, demanen que els hi facin “més cas” i és que Gabriel dóna per “perduda” la política de la regidoria en aquest mandat, “no s’ha incrementat el patrimoni, al contrari ha disminuït”, assegura i ha posat com exemple que la Necròpolis, la capçalera del Circ o la plaça dels Sedassos continuen el mateix estat i que s’han fet intervencions a d’altres indrets com l’Amfiteatre o el Pretori que “no tocaven i en un futur s’hauran de desfer”.

“El que demanen i estem obligats, és tenir un Pla Especial de Protecció Arqueològica que fixi els criteris que s’ha de seguir per veure que es pot fer i que no però no hi ha voluntat política”, ha lamentat Gabriel.
Respecte a un possible canvi d’ubicació de la seu de la RSAT, el president de la mateixa ha manifestat que desitjarien que els incloguessin en el futur complex cultural de la Tabacalera, juntament amb l’ICAC i les respectives biblioteques, aquesta última demanda la veu Gabriel “racional” perquè serviria per facilitar la consulta i per reduir costos per exemple amb els bibliotecaris.

D’altra banda, el president de la RSAT també s’ha pronunciat al voltant del jardí romà del Parc de les Granotes. Demana la seva obertura al públic perquè creu que el que queda per fer és que s’acabi l’ascensor ja que només es treballen en petits detalls en aquest espai. “Sembla que ens agradi tenir les coses tancades”, ha lamentat Gabriel, qui considera que la gent ja podria passar per aquí per accedir a l’Amfiteatre en comptes de per les escales del Miracle.

Finalment, respecte a les troballes al carrer la Nau, des de l’Arqueològica s’ha criticat que s’hagi decidit fer un forat tant al carrer com al mur de l'edifici de la Sang per instal•lar-hi una caixa elèctrica amb el resultat que en aquest lloc és on va aparèixer un mur romà, trencat per a que passessin els tubs que s’ha tapat posteriorment. Per Gabriel aquest fet és “un més”, “sembla que són coses gratuïtes perquè es podia haver posat la caixa mig metre més allunyada per tal que no toqués el mur”. “El problema de fons és -pel representant de l’ens- que la conservació del Patrimoni es veu com un impediment, una tocada de nassos i no es respecta”.
Pili Domínguez - 21/05/2010 - 14:10h
veu ciutadana
23/05/2010
21:33
la anterior la , inolvidable Martorell, si que era eficiente a la vista esta ,sus logros, y estos señores no denunciaron nada¿por que sera?
Albertus Magnus
22/05/2010
19:41
Amb la Necròpolis no es va fer res abans, perquè el govern local no era sensible amb "les pedres" (i be que se'n va encarregar l'oposició de fer-nos coneixadors, d'aquesta manca de sensibilitat) per part del seu màxim dirigent. Però, i ara? Ara que, tant el govern local com l'autonòmic son de la mateixa corda, quina excusa tenen, per deixar que una joia com la nostra Necròpolis estigui tant oblidada?
Potser abans de encaparrar-nos en aconseguir o compartir altres coses amb poblacions veines, ens hauríem de preocupar de potenciar les que ja tenim, perquè pel què sembla, les què reclamem no ens les donaran pas, i les que tenim... no estan en condicions.
Quin panorama!
56524
22/05/2010
16:20
NECRÒPOLIS=VERGOYA
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.