Foto-denuncia
El problema de la brossa a la Part Alta
  
Una veïna de la Part Alta de Tarragona ens ha fet arribar aquesta carta per tal de denunciar el problema de la brossa que pateix aquesta zona de la ciutat. La carta, també va ser adreçada al setembre a l’alcalde de Tarragona, senyor Ballesteros; a la consellera de Sostenibilitat, Medi Ambient i Salut, senyora Crespo; al conseller de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, senyor Castillo; a la regidora de zona de la Part Alta, senyora Rossell i al president de l’AAV de la Part Alta, senyor Gabriel Coy, i encara no ha rebut resposta.

"L’Ajuntament de Tarragona va enretirar la majoria de contenidors dels carrers i va instaurar un nou horari de recollida mitjançant la instal•lació, a les 20h, en uns punts concrets (normalment, on abans estaven els fixos), d’uns contenidors que, posteriorment, es retiren a les 24h.

Aquests sistema es va mostrar, des del primer moment, totalment ineficaç i molt perjudicial pels qui vivim a la Part Alta, principalment per quatre motius:

1.Que l’Ajuntament no compleix de manera estricta amb els horaris d’instal•lació i retirada dels contenidors; sobretot, en la instal•lació; rarament trobes els contenidors col•locats a les 20h. Tot sovint, no hi són ni a les 20.30h o les 20.45h.

2.Que el número de contenidors que s’instal•len és clarament insuficient. Això provoca que quedin mal tancats, per estar massa plens, i que trobis bosses i bosses acumulades als voltants.

3.Que no es posa cap contenidor de reciclatge per al vidre, el cartró i el plàstic. Si vols reciclar, has d’anar a buscar els contenidors d’aquesta mena que estan instal•lats de manera fixa, i que també són del tot insuficients, tant en número com en ubicació.

4.Finalment, i és el motiu més greu, per l’alt grau d’incivisme de molts habitants i restauradors de la Part Alta que, a manca de contenidors durant el dia, deixen les bosses d’escombraries i altres deixalles al carrer, a qualsevol hora.

Tot això dóna com a resultat que, en diferents punts de la Part Alta, es poden trobar, durant tot el dia, bosses d’escombraries dipositades al carrer. I no precisament poques. Per molt que els brossaires les vagin retirant de quan en quan, sempre se’n troben perquè les van deixant contínuament.

Les conseqüències són evidents: la imatge tercermundista i denigrant de brutícia i deixadesa, tant pels veïns com pels turistes; les pudors; la insalubritat deguda a la descomposició de les restes orgàniques; els insectes; i, el que és més greu, l’aparició, darrerament, de rates i ratolins pels carrers.

Tinc la impressió que la Part Alta no té un sistema unificat de recollida de brossa. Es poden trobar contenidors soterrats (Pl. de la Font); es poden trobar contenidors fixos al carrer (Passeig de Sant Antoni, Pl. del Pallol, C. Trinquet Nou, C. Pare Iglesias, Pgte. dels Àngels), on es poden deixar les bosses d’escombraries a qualsevol hora del dia o de la nit; i, finalment, hi ha punts on s’han tret aquests contenidors fixos i se’n col•loquen de mòbils ens un horari determinat. Això pot crear confusió i greuges comparatius entre els veïns".
Redacció TT - 30/12/2008 - 11:02h
TGNina
10/07/2009
13:44
Davant la plaça de toros hi ha unes restes excavades que s'han quedat a l'aire lliure, i d'això ja fa dies i llunes, tant que s'hi ha fet un jardí romà tot sol per simpatia.
JAIME I EL CONQUISTADOR
08/01/2009
17:56
La verdad es que tienes toda la razon Pipas,en vez de preocuparse por la ciudad se esta preocupando por unos intereses propios del Patronat del Habitadge osea el señor DIAZ, esto quiere decir que moderen un poco el tono de voz que los vecinos de la calle nos enteramos de todo lo que se discute Doña Carmen C. , dentro del grupo socialista de Tarragona hay muchas grietas e intereses
El PIPAS
08/01/2009
13:58
El barrio del CASCO ANTIGUO esta lleno de suciedad de excrementos de perros, manchas de aceite de algunos Restaurantes, meadas de desperdicios de quirófano hablo de al otro lado del MISSISIPI
Tarragona, y espero que la señora Carmen Crespo solucione este problema y deje de tocar los cata..... a Don PIM POM patronat del Habitadge
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.