Rafael Gabriel: "Ha d'haver canvis perquè la situació és insostenible"
El president de la R.S.A.T. demana una visió menys sectària del Patrimoni al nou govern de la Generalitat
  
El president de la Real Societat Arqueològica de Tarragona, Rafael Gabriel, ha manifestat a TT que amb l’arribada del nou govern de CiU a la Generalitat és necessari un canvi en la gestió del Patrimoni tarragoní. “Hi ha d’haver canvis perquè la situació és insostenible, confiem en que hi hagi una visió menys sectària i més participativa”, ha afirmat Gabriel. I és que segons assegura, “Tarragona ha estat condemnada durant molt de temps amb iniciatives que només han suposat un desmèrit per la ciutat”. Pel president de l’ens, la societat civil està disposada a “jugar un paper fort” i vol que la Generalitat sigui capaç d’acceptar aquesta realitat.

Per la seva part, Gabriel celebra que s’estigui començant a parlar de la creació d’un nou òrgan unit per a la gestió del Patrimoni, una reivindicació que fa tems que porten demanant des de la RSAT, tot i que reclamen precisament la presència de la societat civil en el mateix. “De moment no en tenim notícies però estem disposats a participar per a que no hi hagi un divorci entre el món oficial i el món real”. Tal i com expressa, “a banda de l’eficàcia en la gestió, és necessari generar il•lusió entre els ciutadans i per això cal que hi participem”. Tot i així, creu que el procés és lent i arriba tard, però es mostra esperançat en que “al menys es comenci a parlar”.

Una postura crítica és la que té el representant de la RSAT vers la gestió en aquests 10 anys com a Patrimoni de la Humanitat, una consideració que segons el seu parer “no mereix Tarragona” perquè “de mèrits no s’han fet”. Tal i com explica, “va haver una embranzida forta amb la recuperació de la capçalera del Circ però des de llavors no hi ha hagut cap actuació de prou entitat”. Considera que no és suficient el que s’ha fet i que el que es tira endavant no es fa de la forma adequada, en aquest sentit culpa precisament a la manca de participació de la societat civil. Per aquest motiu, a la gestió realitzada per l’equip actual li donaria un “suspens”, un exemple és l’òrgan unitari per gestionar el Patrimoni, que “va ser un compromís adquirit fa 10 anys i que no comença a rodar fins ara, s’ha de ser seriosos”, ha conclòs Gabriel.
Pili Domínguez - 09/12/2010 - 11:22h
Nano
10/12/2010
21:28
Xango menos raspallar i mes feine.
PART ALTA
10/12/2010
21:14
XANGO.Rafael Gabriel te vindre familiar en la administració?
Xango
10/12/2010
20:18
Gabriel té raó.

La RSAT és de les poques entitats dignes que saben dir les coses pel seu nom.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.