L’Ajuntament demana a la Generalitat que les parcel•les de Bonaire siguin excloses de l’ARE de Pou Boronat
Xavier Tarrès: “l’ultima paraula la té la Generalitat”
  
Afectats per l'ARE de Pou Boronat dialogant amb el tinent d'alcalde de Territori Xavier Tarrès
Aquest dimecres el tinent d’alcalde de Territori, Xavier Tarrès, ha presentat les al•legacions al Pla director urbanístic de les àrees residencials estratègiques del Camp de Tarragona, entre les que destaca la demanda de l’exclusió de l’ARE de Pou Boronat a les deu parcel•les en front al Passatge Bonaire, ciutadans que poden veure com les seves cases poden anar a terra si la Generalitat tira endavant el projecte. D’aquesta manera la pilota passa a la teulada del Govern català, “nosaltres ens hem compromès a fer les al•legacions però no som els redactors del projecte, volem que la Generalitat tingui en compte les nostres demandes i la dels veïns però són ells els que tenen l’última paraula”, ha expressat Tarrès.

A més, l’Ajuntament al•lega que caldria modificar l’àmbit per incorporar: d’una banda, tota la rotonda sud situada sobre la carretera de Valls en tant que es tracta de terrenys íntegrament públics i, d’altra banda, la part de la rotonda situada més al nord en tant que actualment els terrenys són de propietat privada i això als efectes de garantir-ne l’execució.

Respecte a la vialitat, el projecte s’estructura a partir d’un vial central paral•lel a la carretera de Valls que en forma d’espina de peix dona accés a la dreta a l’àrea residencial, en la zona més pròxima de la carretera, i a l’esquerra a la zona d’equipaments i espai públic. Aquesta estructura viària genera “culs de sac” a ambdós costats de la via principal.

L’Ajuntament considera que s’hauria de tancar la vialitat de totes les illes residencials amb un vial secundari i relligar els vials que donen accés als equipaments fins a la zona residencial i comercial situada al sud. Tot això, per garantir la seguretat i evacuació de les zones, i eliminar el màxim possible els problemes de circulació que es generen a les hores punta a les entrades i sortides de les escoles.

ARE “zona residencial” Els Pallaresos i Tarragona


L’àmbit de l’ARE se situa entre el nucli de Sant Ramon i Sant Salvador, avui inconnexes.

El POUM que s’està tramitant preveu un pla parcial urbanístic amb una reserva de 50% d’habitatges de protecció pública, en el mateix emplaçament proposat per l’ARE. A més, un dels objectius principals del pla parcial es connectar ambdós nuclis urbans amb els que limita, fet que no queda reflexat en l’ARE, i per això es fan una sèrie de suggeriments perquè aquesta connexió sigui possible.

D’altra banda, el tinent d'alcalde, Xavier Tarrès, ha afirmat que “en les al•legacions presentades, l’Ajuntament insisteix en què és absolutament necessari per al nostre municipi l’execució del vial de connexió amb l'estació de l’AVE, per garantir la connexió del sector amb el nucli urbà de Tarragona, així com d’aquesta amb l’Estació de l’AVE”.

També es demana la previsió d’un reforç en la xarxa de transport públic que connecti els nuclis de Sant Salvador i Sant Ramon amb el nucli central de Tarragona.

ARE sector La Canonja

Pel que fa a l’ARE “sector La Canonja”, el POUM aprovat inicialment per segona vegada recull els paràmetres definits al pla director, tot i que s'han fet observacions de tipus tècnic.

Segons el calendari previst, l’aprovació inicial del Pla director urbanístic de les ARE es realitzarà en dos mesos aproximadament.
Redacció TT - 04/02/2009 - 18:06h
no
04/02/2009
21:43
Propaganda pura i dura, aixó ja es va aprovar al ultim ple.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.